Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


MApN organizează Ziua Porților Deschise la Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul”

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 27 mai 2022

Cea de-a IV-a ediție a Zilei Porților Deschise la Brigada 30 Gardă ,,Mihai Viteazul” va fi organizată sâmbătă, 28 mai, la sediul unității din București, a anunțat Ministerul Apărării.

Conform aceleași surse, activitățile se vor desfășura, în intervalul orar 10.00 – 15.00 și vor debuta cu o ceremonie militară de deschidere a evenimentului, urmată de exerciții de mânuire a armamentului de tip drill-team, executate de militari ai Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”, mini-concerte susținute de „Muzica militară” a brigăzii și momente de prezentare ale asociațiilor de reconstituire istorică.

Totodată, la standul Centrului militar al sectorului 6, cei interesați vor putea afla mai multe informații despre cariera militară și despre statutul de rezervist voluntar.

Potrivit MApN, vizitatorii vor putea să-i cunoască pe militarii brigăzii, să afle mai multe despre tradițiile instituției, pregătirea ceremoniilor militare, instrucția, în cadrul unor ateliere tematice precum prezentarea armamentului de infanterie, organizarea ceremoniilor militare, cercetași militari, muzică și educație fizică militară și prezentarea modului de preparare, la bucătăria de campanie, a „hranei de război”.

Accesul publicului larg este liber și se face în baza unui act de identitate.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW