Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Crima din Sectorul 4. Instanța din Olanda decide mâine dacă îl extrădează pe principalul suspect


Instanţa din Olanda va decide, miercuri, 2 august, dacă îl va extrăda pe Marcel Ilie Serbuc, bărbatul suspectat că a ucis-o pe fiica de 12 ani a concubinei sale. Cadavrul minorei a fost găsit în dormeza patului, la începutul lunii iulie, de către proprietarul apartamentului pn care Serbuc l-a închiriat în Capitală. 

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a precizat că autoritățile române au transmis instanțelor olandeze condițiile de detenție și vor ca procesul penal în acest caz să continue în România.

„Din data de 13 iulie au fost transmise informaţiile, precizările care ne-au fost solicitate de către autorităţile olandeze privind condiţiile de detenţie. Au fost transmise toate aceste documente”, a afirmat Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă susţinută  la sediul PNL Călăraşi.

Potrivit unor surse judiciare, Serbuc i-a mărturisit mamei sale, la telefon, că a ucis-o pe fetiţa concubinei sale. Judecătorii de la Tribunalul București au emis mandat mandat de arestare preventivă pe numele lui Marcel Ilie Serbuc. El a fost prins de autorități în luna iunie, în Olanda, după ce a fost dat în urmărire internațională. În urmă cu patru ani, Serbuc a fost acuzat că a lovit-o crunt pe fosta sa concubină, însă, femeia și-a retras plângerea penală.

Sursă foto: Poliția Română

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW