Friday, July 1, 2022
Jurnalism corect


Costel Alexe anunță că un alt festival de muzică va fi susținut de Guvern

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 10 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Un alt festival de muzică va fi sprijinit financiar de Guvern, după ce Raluca Turcan a anunțat, miercuri, că se pregătește o schemă de ajutor de stat pentru industria festivalurilor.

Costel Alexe a declarat că, în urma unei convorbiri telefonice cu vicepremierul Raluca Turcan, aceștia au decis să includă pe lista festivalurilor de muzică ce vor fi susținute de Guvern și festivalul Afterhills, ținut în Iași.

Acest anunț vine în urma celui făcut miercuri de Raluca Turcan, prin care vicepremierul a susținut că, pentru evenimente precum Untold, Neversea, Electric Castle, ARTmania sau SummerWell, va fi pregătit un set de norme sanitare pentru ca edițiile de anul viitor să fie ținute.

Cel mai mare festival al Iaşului şi al Moldovei, AFTERHILLS, va fi sprijinit financiar de guvernul PNL. Am discutat cu vicepremierul Raluca Turcan şi, astfel, AFTERHILLS, va fi inclus pe schema guvernamentală de sprijin financiar. Pachetul de sprijin va include toate marile evenimente din ţară, după modelul schemei de sprijin pentru cinematografie”, a declarat Costel Alexe, președintele PNL Iași.

CITEȘTE ȘI: Raluca Turcan, despre marile festivaluri de muzică din România: Guvernul PNL își propune crearea unei scheme de ajutor de stat pentru această industrie

Între timp, mai multe teatre independente din România au semnat un apel public adresat autorităților, cerând sprijin financiar concret pentru următorul an. Reprezentanții spațiilor independente de cultură argumentează că venitul obținut în urma vânzării de bilete se va înjumătăți, iar aceștia nu vor putea să-și acopere cheltuielile.

CITEȘTE ȘI: Mai multe teatre independente din România, apel disperat către autorități: Sectorul independent românesc al artelor performative se află în pericol de dispariție

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW