Sunday, April 21, 2024
Jurnalism corect


Raluca Turcan, despre marile festivaluri de muzică din România: Guvernul PNL își propune crearea unei scheme de ajutor de stat pentru această industrie

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 9 septembrie 2020 Etichete: , , , ,

Raluca Turcan a declarat că Guvernul va veni cu o schemă de ajutor de stat pentru a susține industria festivalurilor. În plus, aceasta dă asigurări că va fi pregătit un set de norme sanitare, pentru ca, în anul 2021, acestea să-și poată relua activitatea.

Vicepremierul Raluca Turcan a spus că Guvernul va veni cu o schemă de ajutor de stat pentru industria festivalurilor. Aceasta susține că, pentru evenimente precum Untold, Neversea, Electric Castle, ARTmania sau SummerWell, va fi pregătit un set de norme sanitare pentru ca edițiile de anul viitor să fie ținute.

Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle, Summer Well vor fi sprijinite de Guvern!

Industria organizatoare de evenimente culturale mari a fost nevoită să-și întrerupă activitatea complet pentru cel puțin un an. Pierderile au fost mari atât pentru organizatorii evenimentelor, cât și pentru iubitorii de muzică, economia națională și chiar pentru promovarea țării. Un leu investit în această industrie de festivaluri poate genera venituri de zece ori mai mari.

Guvernul PNL își propune crearea unei scheme de ajutor de stat pentru această industrie. În plus, prin intermediul unui grup de lucru interministerial, alături de Asociația Organizatorilor de Concerte și Evenimente din România, vom pregăti un set de norme sanitare pentru a se putea gândi astfel de evenimente în siguranță, începând cu anul viitor.
Mediul cultural are un partener de încredere în Guvernul României.

Prin dialog și parteneriat cu specialiștii din acest domeniu, vom identifica și pune în aplicare măsuri necesare pentru reluarea activităților în siguranță”, a declarat Raluca Turcan, printr-o postare pe Facebook.

Între timp, mai multe teatre independente din România au semnat un apel public adresat autorităților, cerând sprijin financiar concret pentru următorul an. Reprezentanții spațiilor independente de cultură argumentează că venitul obținut în urma vânzării de bilete se va înjumătăți, iar aceștia nu vor putea să-și acopere cheltuielile.

CITEȘTE ȘI: Mai multe teatre independente din România, apel disperat către autorități: Sectorul independent românesc al artelor performative se află în pericol de dispariție

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW