Monday, November 25, 2024
Jurnalism corect


🇷🇴 Prezență vot alegeri prezidențiale click

Coronavirus în lume| Germania, a treia țară din Europa la numărul de îmbolnăviri, dar cu o mortalitate mică. Motive: sistem de sănătate puternic, oameni responsabili plus amenzi usturătoare

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 29 martie 2020 Etichete: , , , ,

Virusul Covid-19 s-a răspândit foarte rapid în multe țări din Europa. Cea mai afectată țară de pe continent este Italia, cu un număr de 92,472 de persoane infectate și 10,023 de decese, urmată de Spania ( 72,248 de infectări și 5,812 decese). Germania este pe locul trei în topul celor mai afectate țări din Europa de coronavirus. Deși țara a înregistrat până în prezent un număr de 56,202 de persoane infectate, rata mortalității cauzate de acest virus este foarte mică, comparativ cu alte țări.

Până în prezent, în Germania au decedat 403 oameni din cauza virusului Covid-19, asta însemnând, potrivit publicațiilor străine, că rata decesului în această țară este de 0,74%, cu mult sub cea a Spaniei, care este de 7,82%, sau a Italiei de 10,56%.

Ce face Germania în plus față de celelalte țări din Europa

Potrivit businessinsider.com, cel mai important factor care contribuie la rata scăzută a deceselor cauzate de coronavirus în Germania este reprezentat de testarea mult mai multor oameni decât oricare altă țară europeană.

Oamenii de știință susțin că o mare parte din cazurile de infectare cu coronavirus nu se vor regăsi niciodată în bilanțul autorităților, deoarece acestea nu sunt suficient de severe pentru tratamentul spitalicesc. Potrivit acestora, cu cât o țară testează mai mulți cetățeni, cu atât va descoperi cazurile „mai blânde” de infectare și le vor vindeca în timp util. Deoarece cazurile mai severe vor fi întotdeauna testate, numărul de decese cauzate de coronavirus va rămâne, probabil, același.

Efectul este că prin mai multe teste făcute, țările vor înregistra o rată a decesului mai scăzută.

Directorul Institutului de Virusologie din cadrul Spitalului Charité din Berlin, Christian Drosten, susține că Germania testează în jur de 120.000 de persoane pe săptămână. Asociația medicilor germani a anunțat că cel puțin 200.000 de teste de coronavirus au fost efectuate în ultimele săptămâni.

„Cred că testăm mai mult decât se testează în alte țări și detectăm focarul mai devreme. În Germania, avem o cultură care nu suportă un sistem de diagnostic centralizat. Nu avem un laborator

De asemenea, sistemul de sănătate din Germania este bine dezvoltat, atât în privat cât și la stat, iar asta ajută țara să fie mai puternică în lupta împotriva coronavirusului. Dacă Italia are în jur de 275 de paturi de terapie intensivă la 100.000 de persoane, iar Spania 293, Germania are 621, potrivit datelor de la European Health for All.

„Situația de la terapie intensivă este destul de bună, în general. Avem medici și facilități extrem de specializate și poate asta este o parte din motivul pentru care pacienții noștri bolnavi supraviețuiesc în comparație cu cei din alte țări”, a declarat medicul virusolog Martin Stürmer.

Vârtnicii germani au evitat să iasă din case

Potrivit informațiilor oferite de medicii din lumea întreagă, cei mai vulnerabili în fața virusului ucigaș sunt bătrânii, iar majoritatea deceselor cauzate de coronavirus sunt înregistrate la cei cu probleme de sănătate preexistente. Vârsnicii germani au evitat să iasă din case în perioada de pandemie, având în vedere că 80% din totalul persoanelor infectate în Germania sunt mai mici de 60 de ani, potrivit cifrelor furnizate de Institutul Robert Koch. Prin comparație, în Spania, peste 50% dintre cazurile de infectare sunt reprezentate de persoane cu vârste de peste 60 de ani.

Totuși, comparativ cu țări precum Spania și Italia, Germania se află cu câțiva pași în spate în ceea ce privește focarul de coronavirus.

„Germania se află un pic mai în spate în ceea ce privește focarul de coronavirus, comparativ cu Italia. Este nevoie de două sau trei săptămâni de terapie intensivă înainte ca organismul să cedeze în fața bolii”, a declarat profesorul de boli infecțioase Martin Hibberd.

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat, joi, că este prea devreme să ia măsuri de restricționare a circulației. Deși rata infecției crește de la o zi la alta, Merkel susține că sunt șanse să scadă în prima săptămână a lunii aprilie.

„Rata de deces în Germania este probabil să crească pe măsură ce mai mulți oameni în vârstă se infectează. Adevărata rată a decesului va fi probabil de 1%”, a declarat Keith Neal, profesor de epidemiologie a bolilor infecțioase la Universitatea din Nottingham.

Amendă de 25.000 de euro pentru încălcarea regulilor impuse de autorități

Și Germania, la fel ca multe alte țări, a aplicate o serie de măsuri severe pentru prevenirea și combaterea coronavirusului, măsuri ce au fost puse în practică pe 24 martie. Una dintre măsuri este aceea că grupurile de persoane au fost limitate la un număr de doi oameni, cu excepția cazului în care sunt toți membrii aceleiași familii.

Amenda pentru încălcare a regulilor poate fi de până a 25.000 de euro.

Totuși, oamenii de știință germani susțin că trebuie atenție privind rata mică a decesului, deoarece focarul este fără precedent, iar ce se întâmplă azi, este posibil să se schimbe radical mâine.

Situația în România- 1.452 de persoane infectate, 30 decese

Pe 26 martie s-a împlinit o lună de la primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul României. A trecut o lună și două zile de atunci, timp în care 1452 de persoane au fost infectate, 30 au murit și doar 139 s-au vindecat. În doar 32 de zile viețile românilor s-au schimbat la 180 de grade. În România a fost decretată stare de urgență, cetățenii nu mai au voie să iasă din casă decât cu „hârtie la mână”, iar cel mai grav și ceea ce ne îngrijorează pe toți este lipsa de materiale sanitare din spitale și numărul de cadre medicale infectate care crește de la o zi la alta.

Spitalele din România se confruntă cu lipsuri majore privind echipamentele de protecție pentru personalul medical care intră în contact cu pacienții infectați cu virusul Covid-19. Pe 23 martie, potrivit datelor oficiale privind stocurile de echipamente de protecție pentru personalul medical obținute de Europa FM, doar pentru primă fază a epidemiei de coronavirus, când doar anumite spitale internau cazuri de infecție, erau necesare 2,8 milioane de perechi de mănuși, însă existau doar 1,6 milioane.

Incluzând și medicii de familie, necesarul total ar fi fost de șase milioane de perechi la nivel național.

În ceea ce privește măștile sanitare, situația este mult mai îngrijorătoare. Pentru prima fază a pandemiei este nevoie de aproximativ 2,8 milioane de măști, pe când în urmă cu o săptămână aveam doar 1,1 milioane, dintre care doar 150.000 erau dintre cele mai performante și, implicit, utile, în caz de Covid-19.

Guvernul Orban susține că la rezervele statului ar fi trebuit să existe stocuri de diferite echipamente pentru situații de criză, însă acestea erau pe zero.

 „În privința stocurilor, am plecat de la zero. Ca să știe toată lumea cum a intrat România în această perioadă, în condițiile în care măcar la rezervele statului ar fi trebuit să existe stocuri de diferite echipamente pentru situații de criză”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan.

Deși situația este îngrijorătoare, iar lucrurile s-au schimbat total în viața românilor, se întâmplă și lucruri bune. Companiile din România s-au mobilizat și au donat atât sume de bani, cât și echipamente necesare în această perioadă pentru spitale și pentru personalul medical.

Mai multe AICI.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/coronavirus-in-lume-germania-a-treia-tara-din-europa-la-numarul-de-imbolnaviri-dar-cu-o-mortalitate-mica-motive-sistem-de-sanatate-puternic-oameni-responsabili-plus-amenzi-usturatoare/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW