Monday, November 25, 2024
Jurnalism corect


🇷🇴 Prezență vot alegeri prezidențiale click

Copiii din Londra vor fi vaccinați împotriva poliomielitei / Pericol de focar de infecție în New York

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 11 august 2022

Copiii cu vârste cuprinse între unu şi nouă ani din Londra vor fi vaccinaţi împotriva poliomielitei, după ce virusul a fost detectat în ape reziduale, relatează BBC. Poliomielita a fost declarată eradicată în Europa în 2003.

Virusul a fost găsit de 116 ori în apele reziduale din Londra începând cu luna februarie.

Conform sursei citate, probele detectate provin dintr-un vaccin antipoliomielitic oral folosit în părți ale lumii care încă se mai confruntă cu focare de poliomielită.

Vaccinul oral este eficient, dar foloseşte un virus viu, având astfel potențialul de a se răspândi de la o persoană la alta în zonele în care multe persoane nu sunt imunizate.

Acest lucru devine o problemă dacă continuă să se răspândească, deoarece forma sigură a virusului utilizat în vaccin poate suferi mutaţii şi evolua până când poate duce din nou la paralizie.

Agenţia britanică de securitate sanitară (UKHSA) spune că majoritatea mostrelor detectate sunt forma sigură a vaccinului împotriva poliomielitei, dar „câteva” au suferit mutaţii suficiente pentru a fi periculoase.

Alarma a fost trasă pentru prima dată în iunie, după o serie de teste efectuate la staţia de epurare Beckton, care deserveşte nordul şi estul Londrei. De atunci, analize mai detaliate ale sistemului de canalizare au găsit virusul în mai multe zone.

În cadrul campaniei urgente de imunizare, aproape un milion de copii vor fi vaccinați, inclusiv cei care sunt deja la zi cu vaccinurile.

Între una din 100 şi una din 1.000 de persoane dezvoltă paralizie după ce au contractat poliomielită, majoritatea cazurilor fiind înregistrate la copiii mici.

Probele detectate în apele reziduale din Londra sunt precum cele găsite în Ierusalim, Israel și New York, SUA, unde un tânăr nevaccinat a paralizat luna trecută în urma contractării virusului. Patricia Schnabel Ruppert, oficial din domeniul sănătății, a declarat atunci pentru sursa menționată anterior că ar putea exista cazuri sau chiar mii de cazuri de poliomielită nediagnosticată în metropolă.

Nu există un singur caz de poliomielita dacă vezi un caz paralitic. Incidența poliomielitei paralitice este mai mică de 1%. Majoritatea cazurilor sunt asimptomatice sau ușor simptomatice, iar acele simptome trec adesea neobservate. Deci sunt sute, poate chiar mii de cazuri care au apărut pentru ca noi să vedem un caz de paralizie”, a spus Patricia Schnabel Ruppert.

Majoritatea persoanelor cu infecție nu au simptome, dar pot experimenta febră, dureri de cap, de mușchi și în gât. 

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW