Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Valeriu Gheorghiță: Varianta Delta este mult mai contagioasă. Într-o populație nevaccinată, se răspândește extrem de ușor

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 14 septembrie 2021

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, a avertizat marți, 14 septembrie, că numărul de noi îmbolnăviri provocate de infecția cu virusul SARS-CoV-2 va continua să crească în următoarea perioadă și arată că unul din doi români nu are niciun fel de protecție în fața coronavirusului.

Situaţia este explicată în primul rând de faptul că varianta Delta a devenit dominantă inclusiv în România şi, de asemenea, unu din doi români nu are niciun fel de protecţie faţă de această boală, în sensul că nu au fost nici vaccinaţi şi nu au trecut prin boală, nu au istoric de trecere prin boală”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, marţi, într-o conferinţă de presă, citat de News.ro.

Coordonatorul Campaniei de vaccinare a arătat că sute de mii de persoane din mediul urban, unde rata de imunizare a trecut de 50%, nu au niciun fel de protecție în fața COVID-19.

De la un caz cu variantă Alfa se ajunge în circa două luni la alte 256 de cazuri noi de boală, spre deosebire de varianta Delta, în acelaşi interval de timp, de la un caz pozitiv se poate ajunge la peste 390.000 de persoane infectate. Ceea ce înseamnă un număr de peste 1.500 de ori mai mare de persoane infectate în acelaşi interval timp, din simplul motiv că varianta Delta este înalt transmisibilă, este mult mai contagioasă şi într-o populaţie nevaccinată, unde nu se respectă măsurile de prevenţie, se răspândeşte extrem de uşor. Transmiterea variantei Delta este similară cu nivelul ridicat de răspândire al bolilor transmisibile ale copilăriei: pojarul, vărsatul de vânt”, a explicat medicul militar.

Creștere bruscă a cazurilor de COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a raportat marți, 14 septembrie, o creștere bruscă a cazurilor de COVID-19, numărul de noi îmbolnăviri ajungând la 3.929, din 47.449 de teste, aproape dublu față de ziua precedentă

În unitățile sanitare din țară, numărul persoanelor internate cu COVID-19 este de 5.622, dintre care 155 sunt minori. În secțiile ATI din țară, 675 de pacienți sunt internați în stare gravă, dintre care 10 sunt copii.

Luni, 13 septembrie, au fost raportate 1.849 de cazuri noi.

În același timp, 25,5% din populația României a fost vaccinată cu cele 2 doze.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW