Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Controale neanunțate în cluburi din București, Cluj și Iași, dispuse de Raed Arafat

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 13 noiembrie 2022 Etichete: , , , ,

Inspectorii de prevenire din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) au efectuat controale neanunțate în 40 de cluburi și baruri din municipiul București și județele Iași și Cluj. Misiunile au vizat obiective cu aglomerări de persoane, iar scopul principal urmărit a fost acela al respectării numărului maxim de clienți în local și accesibilitatea căilor de evacuare.

În urma acțiunilor de control, 3 cluburi din Iași și unul din Capitală au fost amendate cu 100.000 lei și închise pentru 60 de zile pentru încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu, prin depășirea numărului maxim de clienți.

Tot pentru depășirea numărului maxim de utilizatori, la un alt obiectiv din județul Cluj, care nu se încadrează în criteriile stabilite pentru oprirea funcționării, a fost aplicată amenda de 50.000 lei pentru nerespectarea condițiilor care au stat la baza emiterii autorizației de securitate la incendiu și constatarea pierderii valabilității acestui act de autoritate.

Într-un alt caz, la unul dintre operatorii economici verificați în municipiul București, la care, de asemenea, s-a constatat depășirea numărului maxim de utilizatori, dar fără atingerea pragului pentru încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu ( până la 10% din numărul maxim stabilit, conform legii), a fost aplicată amenda în cuantum de 30.000 lei.

În rest, s-au mai aplicat 22 de avertismente și 24 de amenzi, în cuantum de 539.500 lei.

Acțiunile de control au fost efectuate prin dispoziția șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat.

De la începutul acestui an, inspectorii de prevenire au derulat, la nivel național, 2.851 de controale la obiective din categoriile: cluburi, baruri, discoteci, unități de alimentație publică, în urma cărora au fost aplicate 11.045 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 5,1 milioane lei, se mai arată într-un comunicat de presă al IGSU.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii