Thursday, July 4, 2024
Jurnalism corect


Consiliul NATO -Ucraina se reunește astăzi. Măsuri de securitate sporite, în regiunea Mării Negre

By Dragomir Georgiana , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 26 iulie 2023 Etichete: , , , , , , , ,

Consiliul NATO-Ucraina va avea loc miercuri, 26 iulie, a anunțat Volodimir Zelenski, potrivit Sky News. Principala temă a reuniunii este securitatea în regiunea Mării Negre, în contextul ultimelor atacuri ale Rusiei asupra porturilor ucrainene Ismail și Reni, situate în apropierea graniței cu România. 

De asemenea, se vor analiza posibilitățile pe care Ucraina le are în prezent, pentru exportul cerealelor. Uniunea Europeană a precizat că este pregătită să folosească toate „coridoarele de solidaritate” ale statelor vecine, astfel încât exporturile ucrainene să nu fie afectate. Rusia s-a retras, săptămâna trecută, din acordul mediat de ONU cu privire la transportul cerealelor ucrainene și a avertizat că va „considera țintă militară” orice navă  care transportă cereale ucrainene fără acordul liderilor de la Moscova.

În urma atacului asupra portului Reni, o navă civilă românească a fost avariată ușor, informația fiind confirmată de Ministerul Afacerilor Externe.

Ministerul Apărării a comunicat că „armata României continuă implementarea măsurilor de vigilență întărită în spațiul național terestru, maritim și aerian, și a celor de consolidare a posturii de apărare și descurajare pe flancul estic, stabilite conform planurilor naționale și aliate”. 

Autoritățile române susțin că România nu este ținta directă a atacurilor rusești. Consiliul NATO-Ucraina a fost înființat în cadrul Summit-ului de la Vilnius, organizat la începutul lunii iulie ac.

Sursă foto: Twitter

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW