Monday, December 6, 2021
Jurnalism corect


Este permisă deplasarea în alte județe după 15 mai? Răspunsul ministrului de Interne

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 6 mai 2020 Etichete: , , , ,

Începând cu data de 15 mai, România nu se va mai afla în stare de urgență, motiv pentru care regulile impuse în această perioadă nu vor mai fi valabile. Cu toate acestea, Guvernul va pregăti noi măsuri pentru a preveni răspândirea coronavirusului, motiv pentru care românii se întreabă dacă își pot vizita rudele din alte localități.

Întrebat dacă românii își pot vizita rudele din alte județe după 15 mai, ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că se poate acest lucru, însă cu păstrarea regulilor de protecție.

„După 15 mai declarațiile nu vor mai fi necesare, pentru că noi ne așteptăm la o responsabilitate la fel ca și până acum din partea cetățenilor. Puteți să vă deplasați în alte localități, însă cum am spus, să păstrați regulile inițiale pentru a proteja pe cei dragi. Exceptând membrii de familie, dacă aveți alte variante de a vă întâlni cu prieteni, cu cunoscuți, cu colegi, să evitați să fiți mai mulți de trei pentru că în această situație riscul de a vă contamina este foarte mare. Evident, chiar dacă sunteți trei, trebuie să păstrați și distanța socială pentru a avea un risc foarte redus de contaminare. Există posibilitatea să ne infectăm de la cineva care este asimptomatic. Poate să fie infectat, să nu cunoască acest lucru și noi putem să luăm acest virus fără voia noastră, motiv pentru care epidemiologii au impus, și noi am acceptat, această măsură de distanțare socială”, a declarat Marcel Vela.

Dragi prieteni,

Am revenit cu o parte din răspunsurile promise.

Sper ca ele să vă fie de folos!

Pe curând!

Publicată de Marcel Vela pe Miercuri, 6 mai 2020

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW