Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Concluziile ANAF pentru luna august. Cea mai mare diferență între veniturile declarate și cele estimate

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 9 septembrie 2022 Etichete: , , ,

Președintele Autorității Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Lucian Ovidiu Heiuș, a anunțat vineri, 9 septembrie, că în urma controalelor ample anunțate la începutul verii, ANAF a găsit, în luna august, diferențe între veniturile declarate ale unor persoane fizice și cele estimate de 18,9 milioane de lei. 

Cea mai mare diferență depistată de inspectorii ANAF a fost de 4,5 milioane de lei, la un cetățean din județul Timiș. Impozitul aferent veniturilor reale înregistrate de acesta se ridică la 1 milion de lei, potrivit șefului ANAF.

Un alt caz asemănător a fost depistat în Vrancea, unde diferenţa a fost de 3,3 milioane de lei, impozitul stabilit fiind de 889.000 de lei. De asemenea, și în prahova s-a descoperit o diferență de 2,7 milioane de lei şi impozitul stabilit a fost de 723.000 de lei.

Totodată, Heiuș a precizat că activitatea ANAF în primele opt luni anului a dus la colectarea unor venituri bugetare în valoare de 246,2 miliarde de lei, respectiv o creștere cu 22,4% indice nominal, respectiv 12,5% indice real față de aceeași perioadă a anului precedent.

CITEȘTE ȘI: Concluziile controalelor ANAF. Diferențe de peste 21,4 milioane de lei între veniturile raportate și cele reale / Peste 100 de sesizări penale

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *