Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Mama Luizei Melencu a acceptat să i se recolteze noi probe ADN: Nu avem cum să ne luptăm cu sistemul și trebuie să cedăm în acest moment

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 28 septembrie 2019 Etichete: , ,

Monica Melencu, mama Luizei, a acceptat să i se recolteze noi probe ADN. Femeia susține că a fost convinsă de avocatul familiei, Tonel Pop, să meargă la DIICOT și să se supună recoltării de probe, cu anumite condiții.

„Am luat o hotărâre după ce domnul avocat a insistat să mă supun noii recoltări de probe biologice și să mă consult cu familia în acest sens. După îndelungi discuții cu familia am hotărât să fiu de acord cu condițiile următoare: să fie de față domnul avocat Tonel Pop la recoltare, să fiu dusă cu mașina la București pentru recoltare de către organele de anchetă pentru că nu am posibilități materiale, mai ales că m-au amendat cu 50 de milioane vechi. În concluzie, nu avem cum să ne luptăm cu sistemul și trebuie să cedăm în acest moment”, a declarat Monica Melencu, pentru Antena 3.

Monica Melencu, amendată cu 5.000 de lei

Mama Luizei Melencu a fost amendată de către procurorii DIICOT cu 5.000 de lei pentru că nu s-a prezentat la București. Femeia a fost citată întrucât a refuzat recoltarea de noi probe biologice.

Vineri, polițiștii și jandarmii au descins acasă la familia Melencu, punând în aplicare un mandat emis de Tribunalul București. Mama Luizei a refuzat să plece cu aceștia, iar la un moment dat a leșinat.

În urma concluziilor medicale preliminare, polițiștii din cadrul IPJ Dolj au întocmit un proces verbal în care s-a consemnat faptul că mandatul nu poate fi pus în executare.

Șeful DIICOT a explicat care este importanța probei biologice

Felix Bănilă mai a explicat de ce este nevoie de proba biologică din partea Monicăi Melencu. Acesta susține că mamei Luizei i-au mai fost recoltate astfel de probe, însă acestea au fost epuizate, iar acum este nevoie de altele noi.

„Avem nevoie de o probă esențială pentru continuarea procesului penal, o probă biologică de comparat, pe care o putem obține doar de la mama Luizei. S-a dispus o Comisie rogatorie către autoritățile judiciare din SUA care să ne sprijine în a efectua o nouă analiză asupra fragmentelor osoase ridicate din zona de lizieră, printr-o metodă pentru care niciun institut din țara noastră nu este omologat, respectiv recoltarea de ADN mitocondrial, care se transmite doar pe linie maternă. Am trimis deja către SUA probele osoase, și este nevoie să fie trimisă cu maximă atenție și proba de comparație”, a mai declarat Felix Bănilă.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *