Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nuțu Cămătaru și-a șters cazierul. Ion Balint se poate face polițist sau poate candida la președinție

By Redactia , in Stirile zilei , at 1 iulie 2024

Celebrul lider al lumii interlope Nuțu Cămătaru și-ar fi șters cazierul printr-o decizie a instanței de judecată. Ca urmare, Ion Balint are acum aceleași drepturi de care se bucură orice altă persoană fără antecedente penale.

Ion Balint a făcut cunoștință cu beciurile sistemului penitenciar încă de mic, când fost închis la Școala de Corecție. Acolo, micul Nuțu a învățat să se descurce într-un mediu deosebit de dur, în care reușeau să facă față numai cei puternici. Ulterior, adolescentul a făcut box la Semănătoarea și, cu timpul, a reușit să se impună pe străzile periculoase din cartierele Rahova și Ferentari, locuite, până nu demult, de unii dintre cei mai violenți infractori din Capitală.

Ca urmare, începutul anilor ’90 îi găsea pe frații Nuțu, Sile, Gulu, Angelica și mama lor, Mimi Cămătăreasa, în topul celor mai influente clanuri interlope din România.

După ce ani la rând a părut de neatins, mai ales că a beneficiat inclusiv de o grațiere semnată de fostul președinte Ion Iliescu, Nuțu a fost arestat din nou în 2004, iar gruparea condusă de el a fost destructurată. Mai multe detalii, pe Gândul.ro.

Comentarii