Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


EXCLUSIV Metrorex a angajat doar 20% din personalul necesar deschiderii Magistralei 5

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 27 iunie 2020 Etichete: , , ,

Metrorex nu ar fi putut pune în folosință Magistrala 5 de metrou din Drumul Taberei pe 30 iunie, așa cum a promis ministrul Transporturilor, Lucian Bode, chiar dacă constructorul ar fi găsit o soluție miraculoasă pentru rezolvarea tuturor problemelor la centrala de ventilație din zona Parcului Drumul Taberei. Motivul este că, schema de personal necesară pentru darea în exploatarea a magistralei este completată doar în proporție de 20%.

Din răspunsul transmis de Metrorex la solicitarea Main News, aflăm că au fost angajați un număr de 189 salariați din necesarul de 947 pentru darea în exploatare a Magistralei 5 de metrou.

„Necesarul de personal prevăzut în Bugetul de Venituri și Cheltuieli pentru darea în exploatare a Magistralei 5 de metrou este de 947 posturi. Pentru darea în exploatare a Magistralei 5 de metrou a fost efectuată o analiză la nivelul societății, în scopul prioritizării angajării, eșalonat, de personal, pentru efectuarea probelor tehnologice, testelor, recepțiilor, posturi care necesită autorizări /avize de specialitate, cât și restul de personal necesar exploatării acestei magistrale. Aceste acțiuni privind angajările de personal necesar Magistralei 5 de metrou sunt în desfășurare și, conform acestor eșalonări, într-o primă etapă, începând cu luna mai și până la această dată, au fost angajați un număr de 189 salariați. Pentru asigurarea posturilor necesare punerii în funcțiune, respectiv dării în exploatare a Magistralei 5 de metrou, au fost organizate testări în vederea selecției de personal în scopul asigurării personalului necesar pe specialități specifice activității Metrorex S.A.,” se arată în răspunsul transmis de Metrorex.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *