Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Comisia Europeană se așteaptă la o „cooperare constructivă” cu noul Guvern italian

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 26 septembrie 2022 Etichete: , , , ,

Comisia Europeană a transmis, prin vocea unui purtător de cuvânt, că speră să aibă „o cooperare constructivă cu noile autorități italiene”, după ce partidul conservator, naționalist și populist, Frații Italiei, condus de Giorgia Meloni, a câștigat alegerile naționale și va forma un nou Guvern.

Comisia şi preşedinta Ursula Von der Leyen cooperează cu guvernele care ies din alegeri în statele membre ale Uniunii Europene. Nu va fi deferit în acest caz”, a declarat Eric Mamer, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, potrivit News.ro.

După ce au fost numărate o mare parte din voturi, coaliția formată din Frații Italiei, Liga (condusă de Matteo Salvini) și Forza Italiei (condusă de Silvio Berlusconi) pare că a câștigat alegerile și va forma noul Guvern în Italia.

Giorgia Meloni, liderul formațiunii politice naționalistă, conservatoare, care își are originile în fostul partid fascist care a dominat peninsula până la finalul celui de-al Doilea Război Mondial, va fi prima femeie prim-ministru al Italiei.

După alegeri, Meloni a minimalizat rădăcinile post-fasciste ale partidului său și l-a prezentat ca pe un grup mainstream, precum conservatorii din Marea Britanie.

Ea s-a angajat să susțină politica occidentală privind Ucraina și să nu își asume riscuri cu finanțele fragile ale Italiei.

Vrem o altă atitudine a Italiei pe scena internațională, de exemplu în ceea ce privește relația cu Comisia Europeană, dar asta nu înseamnă că vrem să distrugem Europa, că vrem să ieșim din Europa sau că vrem să facem lucruri nebunești”, a spus Giorgia Meloni, într-un interviu acordat Reuters înainte de alegeri.

Mai multe detalii despre partidele care vor forma noul Guvern în Italia, aici.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii