Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Parchetul condus de Kovesi cere blocarea a 4,5 milioane de euro din afacerea „stuful” a familiei „baronului” PSD Paul Stănescu

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 4 martie 2024

Parchetul European a cerut blocarea plăților către cele două firme apropiate de „baronul” PSD de Olt, Paul Stănescu, relatează Digi24.

Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi, a cerut APIA documentele privind cererile de subvenții europene depuse de două firme apropiate secretarului general al PSD, Paul Stănescu, pentru stuful din Deltă.

Cazul a intrat în atenția procurorilor după ce o anchetă realizată de emisunea „România, te iubesc!”, difuzată pe Pro TV, a scos la iveală că o modificare legislativă promovată de actualul ministru al agriculturii, Florin Barbu, transforma terenurile din Deltă în pășuni pentru care se pot primi subvenții. Proiectul a fost votat rapid de parlamentari și ulterior promulgat de președintele Klaus Iohannis.

Cele două firme care controlau tăierile de stuf din Deltă au depus acte pentru a primi banii europeni, iar după difuzarea anchetei Ștefan Stănescu și soția preotului au ieșit din acționariatul celor două societăți.

Așa au ajuns ca două firme, controlate la acel moment de fiul lui Paul Stănescu și de un fost consilier al secretarului general PSD, să ceară subvenții europene pentru stuf în cuantum de 4,5 milioane de euro.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii