Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Comisia Europeană îndeamnă statele UE să suspende zborurile către țările în care a fost descoperită noua tulpină a COVID-19

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 26 noiembrie 2021

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene (CE), le-a cerut țărilor din Uniunea Europeană să suspende legăturile aeriene cu țările în care a fost descoperită noua tulpină a virusului SARS-CoV-2.

Tratăm veștile despre noua variantă COVID-19 foarte serios. Mutațiile pot conduce la apariţia şi răspândirea unor variante a virusului SARS-CoV-2 şi mai îngrijorătoare şi la răspândirea acestora în doar câteva luni în întreaga lume”, a declarat Ursula von der Leyen, vineri, în cadrul unei conferințe de presă.

Președintele CE le-a cerut statelor membre UE să activeze „frâna de urgență” pentru a limita călătoriile din zonele în care a fost descoperită noua tulpină a virusului SARS-CoV-2.

Toate legăturile aeriene ale acestor ţări trebuie să fie suspendate până când înţelegem în mod clar pericolul pe care-l reprezintă această nouă variantă”, a adăugat von der Leyen.

În plus, europenii care se întorc din aceste regiuni ar trebui plasați în „carantine stricte”, susține șefa Comisiei Europene.

Context

Oamenii de știință au descoperit recent o nouă variantă de COVID-19 numită B.1.1.529. Aproximativ 50 de cazuri cu această variantă au fost identificate în Africa de Sud, Hong Kong și Botswana, potrivit The Guardian.

Primele informații sugerează că varianta s-a răspândit rapid în provincia sud-africană Gauteng și ar putea fi deja prezentă în celelalte opt provincii ale țării.

Cercetătorii care au analizat varianta au catalogat B.1.1.529 ca fiind cea mai „rea/gravă variantă pe care au văzut-o de la începutul pandemiei până acum”. Are 32 de mutații în proteina spike, partea virusului pe care majoritatea vaccinurilor o folosesc pentru a stimula sistemul imunitar împotriva COVID-19. Acesta este aproximativ dublu față de numărul asociat cu varianta Delta. Mutațiile proteinei spike pot afecta capacitatea virusului de a infecta celulele și de a se răspândi, dar, de asemenea, îngreunează celulele imune să atace agentul patogen.

Specialiștii se tem că, în aceste condiții, protecția dată de vaccinurile anti-COVID-19 ar putea scădea în fața tulpinii noi. În plus, varianta s-ar răspândi de 4 ori mai repede decât Delta, care a predominat în valul 4 al pandemiei.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on to that Topic: mainnews.ro/comisia-europeana-indeamna-statele-ue-sa-suspende-zborurile-catre-tarile-in-care-a-fost-descoperita-noua-tulpina-a-covid-19/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *