Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Patriarhului Daniel a transmis mesaje de compasiune în urma cutremurelor din Turcia și Siria 

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 6 februarie 2023

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române Daniel a transmis luni, 6 februarie, mesaje de compasiune și solidaritate către celor doi ierarhi ortodocși din Turcia și Siria, Bartolomeu și Ioan, în urma dramaticelor cutremure care au lovit cele două țări.

Cel puțin 1.500 de oameni și-au pierdut viața iar alți câteva mii au fost răniți, după ce un cutremur devastator, cu magnitudinea de 7,8 grade pe Scara Richter, s-a produs luni dimineață în sudul Turciei. Câteva ore mai târziu în zonă s-a produs un alt seism cu magnitudinea de 7,5 grade pe Scara Richter.

Mesajul transmis de Patriarhul Daniel: 

Cu profundă durere am aflat despre puternicul cutremur care s-a produs în ziua de 6 februarie 2023 în Turcia și Siria, fiind raportați până acum peste 1.000 de morţi şi peste 2.000 de răniţi.
În aceste clipe de grea încercare, înălţăm rugăciuni către Milostivul Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor decedaţi și grabnica vindecare a celor răniţi, precum și pentru ajutorarea tuturor celor care au fost afectaţi de cutremur.
Ne exprimăm compasiunea şi solidaritatea cu toți cei suferinzi şi ne rugăm lui Dumnezeu să păzească întreaga lume de cutremure şi alte calamităţi.

Cu multă preţuire şi frăţească dragoste în Hristos Domnul,

† DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii