Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Comentariu controversat al lui Adrian Câciu: România are 90% „babuini antreprenori”/ Cum explică ministrul de Finanțe

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 20 iulie 2022

O afirmație a ministrului de Finanțe, Adrian Câciu (PSD), făcută în luna februarie 2021, referitoare la antreprenorii din România, face vâlvă în mediul online. Înainte de a deveni membru al Guvernului, social-democratul afirma că România are 10% antreprenori şi 90% „babuini antreprenori”, referindu-se la modul în care sunt plătiţi angajaţii în mediul privat, potrivit News.ro.

„Problema este că dezechilibrul este la modul în care sunt plătiţi angajaţii în privat, pentru că noi avem doar 10% antreprenori şi restul babuini-antreprenori”, scria Câciu în februarie 2021, răspunzând comentariului unui jurnalist la o postare în care el furniza date prin care demonta ceea ce el numea un fals mit, acela al contribuţiilor semnificative ale sectorului privat la bugetul de stat.

Acum, ministrul Câciu susține, într-o postare pe Facebook, că declarația sa a fost scoasă din context.

„Un dialog purtat cu mult timp în urmă pe rețelele sociale, pe vremea când eram un simplu analist economic, este scos din context și folosit azi ca și cum aceasta ar fi poziția mea ca demnitar public.

Adevărul este simplu: ca ministru de finanțe, îi susțin pe toți antreprenorii care își achită corect taxele sî își plătesc cinstit angajații. Tocmai de aceea, ministerul pe care îl reprezint are în derulare 6 programe de sprijin pentru firmele românești, totalizând circa 4 miliarde de euro. Pentru toți ceilalți, care aleg soluția evaziunii fiscale, am toleranță zero”, a scris ministrul pe rețeaua socială.

El a recunoscut că, în trecut, a mai folosit termeni pe care îi regretă și își cere scuze pentru aceste „vorbe grele”.

„Nu pot să nu recunosc, însă un fapt: ca analist economic, am folosit deseori termeni de care, astăzi, îmi pare sincer rău.

Îmi cer scuze pentru toate vorbele grele din trecut și sper ca faptele mele, respectiv sprijinul pentru mediul antreprenorial românesc, să fie mai importante decât orice declarație contondentă, indiferent cât de veche ar fi”, conchide postarea.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *