Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Guvernul scutește de impozite și taxe majorarea voluntară a salariului minim cu 200 de lei

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 18 mai 2022

Patronii de firme vor putea majora voluntar de la 2.550 lei brut la 2.750 lei brut salariul minim al angajaților fără ca pe diferența de 200 lei să se aplice taxe și impozite, după ce Guvernul a adoptat miercuri, 18 mai, o Ordonanţă de urgenţă în acest sens. Măsura are doar caracter temporar. 

Actul normativ face parte din pachetul de măsuri anunțate de liderii coaliției PSD, PNL și UDMR.

„Executivul a aprobat facilitatea temporară a scutirii de la plata impozitului şi a taxelor pentru majorarea voluntară a salariului minim cu 200 de lei. Practic, începând cu 1 iunie 2022, pentru suma rezultată din majorarea salariului de bază de la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, respectiv 2.550 lei lunar, fără a include aici sporuri şi alte adaosuri, se va duce majorarea la suma de 2.750 lei lunar, pentru care nu se datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii”, a precizat purtătorul de cuvânt al executivului, Dan Cărbunaru.

Potrivit acestuia, de această măsură vor benefia şi persoanele nou-angajate în perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a ordonanţei şi până pe 31 decembrie 2022, inclusiv, pentru care nivelul salariului de bază lunar brut stabilit potrivit contractului individual de muncă, fără a include sporuri şi alte adaosuri, este de 2.750 de lei.

„Categoria de români vizată de această măsură face parte din categoria afectată chiar mai greu de această perioadă delicată”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Prevederile Ordonanţei nu sunt aplicabile bugetarilor.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *