Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Coadă la imunizare în Capitală. Expertul OMS detașat în România: Pe măsură ce rata de vaccinare creşte, cea a infectării scade

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 22 octombrie 2021

După o perioadă lungă de timp în care centrele de vaccinare au fost mai degrabă pustii, odată ce numărul de cazuri de COVID-19 a crescut, tot mai mulți oameni au ales să se imunizeze împotriva coronavirusului. Vineri, 22 octombrie, s-a dat startul maratonului de vaccinare în București, iar cetățenii au fost nevoiți să stea la rând pentru a fi inoculați.

Pe contul de Facebook al Comitetului Național de Vaccinare (CNCAV) a fost publicată o fotografie cu oameni care stau la coadă la centru de vaccinare organizat la Palatul Național al Copiilor.

La evenimentul care a marcat începerea maratonului au fost prezenți, între alții, președintele CNCAV dr. col. Valeriu Gheorghiță, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu, dar și Heather Papowitz, reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) detașat în țara noastră.

Ea a evidențiat faptul că îmbolnăvirile de COVID-19 scad pe măsură ce tot mai multă lume se imunizează împotriva COVID-19.

„Am ştiut că ajut oraşul respectiv să revină la normalitate. Au fost cele mai profunde, cele mai semnificative momente din cariera mea de medic şi, aşa cum vedem în New York City, rata de vaccinare creşte, rata de infectare scade, iar oamenii care ajung în spitale cu forme foarte grave şi care riscă să moară sunt cei care nu sunt vaccinaţi”, a declarat Papowitx, potrivit Agerpres

CITEȘTE ȘI Scenariu sumbru dacă ritmul de vaccinare nu crește: 25.000 de cazuri pe zi, în luna noiembrie

RO Vaccinare a precizat că în primele 6 ore 3.105 bucureșteni au fost vaccinați împotriva COVID-19 în cadrul Maratonului pentru viață, care a început astăzi.

CNCAV a anunțat joi, 21 octombrie, că 62.512 de persoane au fost imunizate cu prima doză de ser împotriva COVID-19, dintr-un total de 99.376 de oameni inoculați în ultimele 24 de ore.

Foto: Facebook/ RO Vaccinare

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More here on that Topic: mainnews.ro/coada-la-imunizare-in-capitala-expertul-oms-detasat-in-romania-pe-masura-ce-rata-de-vaccinare-creste-cea-a-infectarii-scade/ […]

  • … [Trackback]

    […] Read More here on that Topic: mainnews.ro/coada-la-imunizare-in-capitala-expertul-oms-detasat-in-romania-pe-masura-ce-rata-de-vaccinare-creste-cea-a-infectarii-scade/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *