Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Șeful diplomației de la Budapesta a vizitat Belarus: Mulți mă vor ataca pentru această vizită

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 13 februarie 2023 Etichete: , , ,

Ministrul ungar al Afacerilor Externe, Peter Szijjarto, a avut luni, 13 februarie, o vizită în Belarus, stat aliat Federației Ruse în contextul invaziei în Ucraina.

Szijjarto a transmis pe rețelele de socializare că vizita a avut loc pentru a reprezenta poziția Ungariei de „a încerca să obțină pacea în Ucraina”.

Sigur că mulți mă vor ataca pentru această vizită, dar poziția noastră e clară: Canalele de comunicare trebuie menținute deschise. Dacă nu am fi făcut această vizită, nu puteam să transmitem un apel pentru pace”, a transmis șeful diplomației de la Budapesta, pe Facebook.

Potrivit presei locale, șeful diplomației de la Budapesta s-a întâlnit cu omologul Sergei Aleinik și cu ministrul Economiei Aleksandr Chervyakov.

În contextul invaziei ruse din Ucraina, oficialii de la Budapesta au fost singurii oficiali din statele membre ale Uniunii Europene care au rămas apropiați de Kremlin.

Pe lângă mesajele prin care a criticat constant poziția UE față de invazie, premierul maghiar Viktor Orban s-a opus prin veto în mai multe rânduri propunerilor de sancțiuni pe care liderii europeni urmau să le adopte împotriva Rusiei.

Sursă foto: Peter Szijjarto / Facebook

Comentarii