Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Clotilde Armand, plângere la DNA pe numele lui Dan Tudorache

By Matthew Garvey , in Fara categorie , at 1 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Clotilde Armand depune plângere la DNA pe numele lui Dan Tudorache, actualul primar al Sectorului 1 din Capitală, în urma unor dezvăluiri din presă. Candidata susținută de PNL și USR PLUS ar fi fost urmărită și filată de Poliția Locala Sector 1, în ianuarie 2017, la protestele de stradă împotriva amnistiei și grațierii.

Clotilde Armand susține că va depune plângere la DIICOT pe numele lui Dan Tudorache, după ce, în presă, au apărut documente care dovedesc faptul că Poliția Locală Sector 1 ar fi fost folosită pentru a urmări adversarii politici ai PSD.

Candidata susținută de USRPLUS și PNL pentru Primăria Sectorului 1 susține că aceste practici sunt „demne de Rusia lui Putin”, iar Dan Tudorache trebuie să răspundă în fața Justiției.

Este șocant să aflu din presă că am fost urmărită și filată de Poliția Locală Sector 1 la ordinul actualului primar pesedist.

În cadrul Poliției Locale Sector 1 a fost înființat prin dispoziția primarului un departament secret pentru urmărirea mea. Primarul a folosit această instituţie pentru a face poliție politică. Există angajaţi ai Poliţiei Locale care au tăinuit și ascund adevărata lor activitate.

Aceste practici sunt demne de Rusia lui Putin. Nu voi tolera aşa ceva. Primarul actual trebuie să răspundă în faţa Justiţiei pentru asemenea dispoziţii. Voi depune astăzi pângere la DIICOT.

Să faci poliţie politică este interzis prin lege”, se arată în postarea lui Clotilde Armand de pe Facebook.

În perioada ianuarie-februarie 2017, ar fi fost folosite instituții ale Statului pentru a spiona adversarii politici ai PSD, în timpul protestelor de stradă împotriva amnistiei și grațierii. Un angajat al Poliției Locale Sector 1 ar fi făcut o Notă de informare, în care apare numele lui Clotilde Armand și mai multe poze în care aceasta era în prim-plan, conform justnews.ro.

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *