Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ciucă, despre reducerea cheltuielilor bugetare: Guvernul nu îi poate înspăimânta pe români cu pierderea locurilor de muncă

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 10 aprilie 2023 Etichete: , , ,

Premierul României și președintele PNL, Nicolae Ciucă, susține că Guvernul fa face tot ce este posibil pentru reducerea cheltuielilor bugetare, însă, sub nicio formă nu ia în calcul tăierea salariilor sau reducerea investițiilor. Declarașia a fost făcută, la Focșani,  la manifestările dedicate împlinirii a 140 de ani de la înfiinţarea Brigăzii 282 Blindate ”Unirea Principatelor”.

Am dat sarcină în Guvern ca orice opţiune să fie discutată, mai puţin cea de salarii şi cea de investiţii. Ca atare, chibzuirea bugetului mi se pare normală”, a declarat Nicolae Ciucă.

În ceea ce privește colectarea taxelor, susține că este de responsabilitatea instituțiilor să ia măsurile legale, iar în ceea ce privește nivelul de plată  contribuabilii ar putea sta liniștiți, întrucât Guvernul Ciucă nu intenționează să le majoreze impozitele și taxe în perioada următoare. Toți miniștrii vor veni cu propuneri de reducere a cheltuielilor, miercuri, 12 aprilie, în ședință de Guvern.

„Guvernul nu are în vederea noi creşteri de taxe în perioada următoare, ci mai degrabă o mai bună colectare a taxelor. Totodată, şeful Guvernului a menţionat că guvernanţii au responsabilitatea faţă de români şi nu se poate să vină să îi înspăimânte cu privire la pierderea locurilor de muncă sau reducerea salariilor”, a subliniat Ciucă, la Focșani, luni, 10 aprilie.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, menționa săptămâna trecută,  că este necesară o mobilizare a instituțiilor pentru colectarea taxelor, a debitelor restante. Guvernul României are un deficit de 20 de miliarde de lei, iar în primele trei luni ale anului 2023, s-a împrumutat deja pentru investițiile pe care le are în derulare. Detalii puteți citi aici.

Sursă foto:  Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii