Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ministrul de Interne: Vom da drumul la concursuri pentru posturile de conducere din cadrul MAI. Împuternicirile pe funcție trebuie să înceteze

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 27 ianuarie 2021

Ministrul de Interne anunță că posturile de conducere din cadrul MAI vor fi ocupate prin concurs, pentru a înceta practica împuternicirilor pe funcție. Lucian Bode susține că acest lucru se va întâmpla „în câteva luni”. 

Eu sunt conştient că vulnerabilitatea cea mai mare a unui sistem public este resursa umană. Dacă ea e insuficientă, dacă este neperformantă şi dacă are probleme de integritate, colapsul acelui sistem este garantat”, a declarat Lucian Bode, marți seară, la B1 TV.

CITEȘTE ȘI: Lucian Bode: Din 2.800 de secții de poliție în mediul rural, peste 1.000 au toaleta în curte, iar alte 178 nu au deloc baie

Ministrul de Interne a precizat că, odată ce vor fi numiți secretarii de stat la nivelul MAI, va da drumul la concursuri pentru ocuparea posturilor de conducere din cadrul structurilor din subordinea ministerului.

Eu nu voi fi spectator la ce se întâmplă în MAI. Nu am venit în fruntea acestui minister să satisfac nevoia unui grup sau a unei persoane din sistem. Vă asigur că am venit să mă implic în tot ce înseamnă organizarea acestui minister de sus până jos, pentru că îmi doresc ca în cel mai scurt timp să avem conducerea la vârful ministerului, secretari de stat, subsecretari de stat, şi, împreună, să eliminăm una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă ministerul în ceea ce priveşte managementul lui, şi anume problema împuterniciţilor pe funcţii. Eu sunt decis să dăm drumul la concursuri, să le organizăm într-un mod cât se poate de transparent”, a precizat ministrul de Interne.

CITEȘTE ȘI: Radu Gavriș, înlocuit din postul de coordonator al activităților împotriva COVID-19 / Lucian Bode: Am văzut că domnul poliţist se lupta cu această pandemie din interior

Lucian Bode susține că nu ar trebui să fie pus semnul egal între activitățile instituțiilor și derapajele individuale.

Este absolut obligatoriu să reconstruim încrederea în sistemele publice în România. Ecosistemul de ordine publică şi siguranţă publică pentru a avea credibilitate are nevoie de un management performant, are nevoie de resurse umane şi resurse financiare corect dimensionate. Mi-am propus printre obiectivele cele mai importante să aduc în faţă şi să prezint opiniei publice pe cei care într-o proporţie foarte mare îşi fac datoria faţă de cetăţeni, faţă de ţară. Am văzut de foarte multe ori, într-un mod absolut incorect se punea semnul egal între o instituţie fundamentală în ceea ce priveşte funcţionarea statului, fie că vorbim de Poliţie, Jandarmerie sau de pompieri, şi un derapaj al unuia sau al altuia”, a adăugat Lucian Bode.

Sursă Foto: Politia Romana

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *