Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cîțu: Nu vom fi implicați într-un război în Ucraina. România va oferi ajutor umanitar

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 24 februarie 2022

Florin Cîțu, președintele PNL, a declarat joi, 24 februarie, înainte de ședința CSAT convocată de președintele Klaus Iohannis, că țara noastră va trimite ajutor umanitar Ucrainei, care a fost invadată de Federația Rusă în cursul acestei dimineți.

„România va oferi ajutor umanitar Ucrainei oricât este nevoie. Pentru români e important să știe că nu vom fi implicați într-un război în Ucraina, iar România nu a avut garanții mai mari de securitate decăt are acum ca membru UE și NATO”, a declarat Florin Cîțu.

Referitor la întâlnirea pe care o va avea cu președintele Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu, liderul Camerei Deputaților, de la ora 13:00, Florin Cîțu a apreciat că „Parlamentul României trebuie să fie pregătit pentru orice”.

Întrebat dacă este necesară decretarea stării de urgență pe teritoriul țării, în contextul invaziei, președintele PNL a explicat că președintele va anunța decizia, dacă va fi luată.

„Decizia de a declara stare de urgență o va anunța președintele României, dacă se va lua decizia în CSAT”, a punctat Cîțu.

Președintele Klaus Iohannis va avea o întâlnire joi, 24 februarie, la ora 13:00, președintele Senatului, Florin Cîțu, și cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, pentru a discuta situația generată de agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei, a transmis Administrația Prezidențială.

Conform informațiilor Mainnews.ro, există posibilitatea ca președintele să decreteze stare de urgență.

La ora 11:00 a început ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *