Monday, July 8, 2024
Jurnalism corect


Ciprian Ciucu, despre relația cu Nicușor Dan: Nu îmi mai răspunde la telefon

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 8 mai 2023 Etichete: , , , ,

Foști camarazi în bătălia electorală din septembrie 2020 contra PSD, Ciprian Ciucu și Nicușor Dan au ajuns să nu își mai vorbească.

Într-o conferință de presă susținută luni, 8 mai, primarul Sectorului 6 s-a plâns că primarul general refuză să îi răspundă la telefon, în ciuda faptului că l-a susținut cât timp s-a aflat la șefia PNL București.

„M-a mințit, nu a semnat (n.r. – avizul de defrișare). Din decembrie nu îmi mai răspunde la telefon. I-am trimis mesaje private, pe WhatsApp, pe telefon, consilierii PNL l-au rugat să se uite la acel aviz și să îl semneze (…) În Prelungirea Ghencea domnul primar și-a lansat candidatura. Am fost de mână cu dânsul și le-a promis oamenilor că îi scoatem din mizerie. Puteam să-i condiționez acest aviz de aprobarea unor proiecte… Din păcate, pe cine nu lași să moară nu te lasă să trăiești. (…) Ultima dată când am vorbit i-am spus că, atât timp cât sunt președinte PNL București, nu îi vom retrage sprijinul politic”, a declarat Ciprian Ciucu.

Ales în iulie 2021, în urma unei lupte strânse cu Violeta Alexandru în funcția de șef al organizației PNL București, Ciprian Ciucu nu a reușit să reziste foarte mult în această postură. În ciuda faptului că premierul Nicolae Ciucă este și președinte al PNL, sprijinul pentru primarul Sectorului 6 a fost extrem de slab, iar pe alocuri inexistent. Așa cum Mainnews.ro a relatat în noiembrie 2022, Nicolae Ciucă i-a refuzat cererea lui Ciprian Ciucu de pentru transferul unei parcele de teren aflate la MApN în vederea amenajării unui parc.

În data de 28 februarie, Ciucu și-a anunțat demisia din fruntea organizației locale PNL București. Primarul Sectorului 6 nu a pomenit de neînțelegerile cu președintele partidului, menționând doar este nevoit să părăsească postura din cauza lipsei de timp.

Firea, susținută de PNL?

Parteneriatul dintre Nicușor Dan, USR și PNL este pe cale să se destrame, iar liberalii explorează în acest moment mai multe scenarii pentru alegerile din 2024. Potrivit informațiilor obținute de Mainnews.ro, conducerea PNL nu exclude un eventual acord cu PSD în vederea sprijinirii Gabrielei Firea. Actualul ministru al familiei și-a anunțat deja intenția de a candida din nou la alegerile pentru funcția de primar general al Capitalei, pe care a cedat-o în fața lui Nicușor Dan.

Împinsă de Marcel Ciolacu spre Primăria Capitalei, Gabriela Firea nu spune nu unei reveniri în fotoliul de primar general. Cu toate acestea, fosta prezentatoare de știri vrea să fie sigură că nu va păți ca în septembrie 2020, când USR și PNL s-au pus în spatele lui Nicușor Dan, care în cele din urmă a obținut victoria în alegeri.

După doi ani în fruntea PMB, poziția lui Nicușor Dan este extrem de slăbită iar parteneriatul politic cu USR și PNL pare să atârne de un fir de ață. Totuși, ca să fie sigură de victorie, Firea are nevoie de sprijinul PNL. Acesta poate fi manifestat teoretic în două moduri. Fie liberali nu își pun candidat și își declară susținerea directă pentru actualul ministru al familiei sau mizează pe un „iepure”, adică un candidat fără anvergură, precum Cătălin Predoiu în 2016, care să toacele din procentele celorlalți candidați de „dreapta”.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW