Monday, December 11, 2023
Jurnalism corect


Ciucă l-a refuzat pe Ciucu. Terenul unde primarul Sectorului 6 voia parc rămâne la MApN – SURSE

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 24 noiembrie 2022 Etichete: , , ,

Prim-ministrul Nicolae Ciucă nu este de acord cu transferul către Primăria Sectorului 6 al unui teren de circa 4 hectare, situat pe strada Brașov, pe care primarul PNL Ciprian Ciucu a promis că va extinde Parcul Drumul Taberei, au declarat surse guvernamentale pentru Main News. Ministerul Apărării, instituția care deține suprafața, vrea să realizeze acolo două proiecte imobiliare.

Cu una dintre cele mai mici suprafețe de spațiu verde pe cap de locuitor dintre capitalele statelor membre ale Uniunii Europene, municipiul București are mare nevoie de investiții la acest capitol.

Deși stă ceva mai bine în ceea ce privește spațiile verzi în comparație cu celelalte sectoare, Sectorul 6 are o problemă legată de parcurile în care cetățenii să își petreacă timpul liber. Mai exact, acestea sunt insuficiente. În zilele frumoase de weekend, aleile Parcului Drumul Taberei, cel mai mare din sector, sunt arhipline, plimbarea semănând mai degrabă cu transferul între cele două stații de metrou Unirii.

Primăria vrea parc, Armata vrea blocuri

În acest context, Primăria Sectorului 6 a căutat diverse variante pentru ameliorarea situației, existând în lucru mai multe proiecte: amenajarea Parcului Lacul Morii, construirea unui parc pe strada Liniei, amenajarea Parcului Grozăvești și extinderea parcului Drumul Taberei peste strada Brașov și linia tramvaiului 41, pe un teren cu o suprafață de circa 4 hectare al Ministerului Apărării, aflat în paragină. În cazul celui din urmă există un adevărat blocaj. Deși, conform informațiilor Mainnews.ro, între reprezentanții Primăriei Sectorului 6 și cei ai Ministerului Apărării au fost mai multe discuții despre trecerea în administrare a respectivei suprafețe în vederea extinderii Parcului Drumul Taberei, nu s-a ajuns la niciun rezultat.

Mai mult, potrivit unui răspuns transmis la solicitarea Mainnews.ro, MApN intenționează să realizeze pe acel teren două proiecte imobiliare, unul pentru realizarea unui complex militar de reprezentare și unul pentru realizarea unor pavilioane multifuncționale.

„Pe terenul cu destinație specială situat în București, str. Brașov nr. 21A, sector 6, sunt în curs de implementare două proiecte de investiție imobiliară, unul pentru realizarea unui Complex militar de reprezentare și unul pentru realizarea unor pavilioane multifuncționale. Proiectele de investiție au fost avizate în ședința Consiliului Tehnico-Economic al Ministerului Apărării Naționale și aprobate conform reglementărilor în vigoare. Pentru restul suprafeței de teren, la nivelul Ministerului Apărării Naționale sunt în derulare proceduri specifice pentru valorificarea acesteia prin închiriere în condițiile legii”, au transmis reprezentanții MApN la solicitarea Mainnews.ro.

Sursa: Google Earth

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW