Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Ministrul proiectelor europene: Lucrăm la un mecanism pentru a rezolva problema cofinanțării proiectelor din PNRR

By news.ro , in Politic Stirile zilei , at 20 aprilie 2023 Etichete: , ,

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, afirmă că autorităţile române vor trebui să găsească soluţii pentru ”problema cofinanţărilor” pentru proiectele derulate de autorităţile locale pe fonduri europene, el spunând că, în curând, va prezenta un proiect în acest sens. Boloş vorbeşte despre ”valori năucitoare” ale cofinanţărilor pe care România şi le-a asumat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„E important să mergeţi cu proiectele înainte şi să vă rezolvăm problema cofinanţărilor, care probabil tot mai mult apare ca şi discuţie pe Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, dar şi în zona aceasta a politicii de coeziune. Lucrăm la un mecanism pentru cofinanţare pe care sper să vi-l putem prezenta cât de curând, pentru că, într-adevăr, a apărut Ordonanţa cu împrumuturile din Trezoreria statului, dar pentru proiectele consistente, serioase, nu ajung, nu ştiu cât e, şapte milioane jumate de lei, finanţabili, să spunem. Aici va trebui să rezolvăm problema cofinanţărilor, pentru că apar cofinanţările acestea generate de PNRR şi standardele de cost, mai avem noi în PNRR cofinanţări, ştiţi ce valori năucitoare avem, sau predecesorii noştri au ştiut ce pun acolo, sau ce iscălesc şi cum se prezintă documentele la Bruxelles. Dar trebuie să rezolvăm mecanismele de cofinanţare şi acest lucru se va întâmpla în curând”, a afirmat Marcel Boloş, joi, la Ploieşti, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu primari prahoveni.

Marcel Boloş le-a vorbit acestora despre stadiul implementării unor proiecte europene, despre centrele comunitare care pot fi înfiinţate la nivelul primăriilor şi care vor putea oferi servici persoanelor aflate în dificultate şi a răspuns la întrebările şi nelămuririle pe care edilii le au în legătură cu proiectele europene.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW