Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ciolacu: Sunt dispus să discut, pe parcursul acestui weekend, cu liderii de sindicat din învăţământ

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 19 mai 2023 Etichete: ,

Președintele Partidului Social-Democrat și viitor premier, conform anunțurilor publice, Marcel Ciolacu, a transmis vineri, 19 mai, într-o postare pe Facebook, că este „dispus” să discute, liderii de sindicat din învăţământ în acest weekend, pentru a evita greva generală. 

Mesajul său vine în urma întâlnirii cu sindicatele din Educație, alături de premierul Nicolae Ciucă și ministrul Educației, Ligia Deca, în care propunerile prezentate de Guvern ca soluții pentru rezolvarea conflictului de muncă au fost respinse de sindicate, care au anunțat declanșarea grevei generale în învățământ începând de luni, 22 mai.

Ciolacu a transmis că este dispus „să discute și să depună toate eforturile necesare pentru a evita greva”, menționând că a avut o discuție similară cu premierul Ciucă.

„Sper că liderii sindicali înțeleg că această grevă produce haos nu numai în activitatea școlii, ci și în viețile a milioane de familii. Credința mea sinceră este că putem fi toți capabili să punem pe primul plan responsabilitatea și luciditatea”, a spus liderul social-democraților.

Și premierul Nicolae Ciucă a anunțat că vor continua consultările cu sindicatele din Educație, iar luni, 22 mai, va avea loc o nouă întâlnire.

Sindicaliştii din educaţie au anunţat, miercuri, 17 mai,  după întâlnirea cu premierul Ciucă, la Palatul Victoria, că nu s-a ajuns la un acord. Astfel, greva din învăţământ va începe luni, 22 mai, așa cum s-a anunțat la începutul acestei săptămâni. În timp ce premierul Ciucă susține că „dialogul a fost foarte bun”, liderii sindicali spun că „promisiunile sunt subțiri”. Detalii aici.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW