Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Agresorii jurnaliștilor și activistului de mediu din județul Suceava, lăsați liberi de procurori

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 18 septembrie 2021

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei au decis, sâmbătă, 18 septembrie, să îi plaseze sub control judiciar pentru cei patru bărbați acuzați că ar fi agresat doi jurnaliști și un activist de mediu, care realizau un documentar despre tăierile ilegale de arbori din păduri.

Agresiunea s-a produs joi, 16 septembrie, în locul denumit Pârâul Rusului de pe raza comunei Panaci, județul Suceava. Potrivit anchetatorilor, cei patru inculpați au lovit cu pumnii și picioarele trei victime.

Împotriva agresorilor procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe (3 dintre inculpați) și a infracțiunii de purtare abuzivă (cel de al patrulea inculpat).

Context

Jurnaliștii Mihai Dragolea și Radu Constantin Mocanu, alături de activistul de mediu Tiberiu Boșutar, au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au fost grav agresați, joi, 16 septembrie, de aproximativ 20 de persoane într-o pădure de pe raza comunei Coșna, județul Suceava, în timp ce filmau un material despre tăierile tăierile ilegale de păduri.

„Am fost în fond forestier cu un cameraman, chemat de un localnic. Am sunat un agent forestier să cheme silvicultorul de la cantonul unde am ajuns că avem o suspiciune. E silvicultorul care ne-a mai atacat de câteva ori. Au venit zeci. Aproape toți aveau topoare și răngi”, a relatat Tiberiu Boșutar într-un interviu acordat News Bucovina.

Potrivit acestuia, atacatorii au spart toate echipamentele. Unul dintre jurnaliști a căzut într-o râpă și a reușit să fugă și să anunțe Poliția prin Serviciul de Urgență 112.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW