Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ciolacu: Nu cred că pe agenda de lucru sau de priorităţi a românilor se află comasarea alegerilor

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 6 aprilie 2023

Președintele Camerei Deputaților și liderul Partidului Social-Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a declarat luni, 6 aprilie, despre eventualitatea comasării celor patru runde de alegeri din anul 2024, că „nu se află pe agenda de lucru sau de priorităţi a românilor”. Declarația social-democratului vine după ce președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat că a decis constituirea unui grup de lucru care sa analizeze opţiunea comasării alegerilor.

„Eu am o problemă. Astăzi este Ziua Internaţională a Sportului şi mi-aş fi dorit ca marii sportivi ai ţării să dezbată acest lucru şi noi, politicienii, să vorbim despre o eventuală reformă a sportului. S-a discutat despre posibilitatea comasării alegerilor. Nu cred, sincer, că pe agenda de lucru sau de priorităţi a românilor este comasarea alegerilor. Am terminat un scenariu, cel de anticipate, şi acum intrăm în altul, de comasare a alegerilor. Cred că mai important e ceea ce se întâmplă în spatele meu, autostrada Moldovei, să găsim soluţii pentru reducerea preţurilor la produsele alimentare şi la un moment dat, cum e normal, politic vom lua şi decizii privind comasarea alegerilor, dar cred că în primul rând trebuie să respectăm legea”, a spus Marcel Ciolacu, la Râmnicu Sărat, citat de News.ro.

În 2024 sunt programate patru rânduri de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale, iar premierul Nicolae Ciucă a precizat anterior că susține comasarea acestora pentru a nu paraliza activitatea guvernamentală.

Mai mult, premierul susține că românii își doresc, „într-o proporție majoritară”, reducerea numărului de alegeri din anului 2024, conform sondajelor comandate de partid. Detalii aici.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW