Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Nicolae Ciucă vrea alegeri comasate în 2024: Sperăm să găsim o soluție

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 6 aprilie 2023 Etichete: , , , ,

Prim-ministrul și președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a declarat joi, 6 aprilie, că liberalii discută comasarea alegerilor din anul 2024. Premierul a transmis că a cerut specialiștilor din partid să identifice soluțiile legale în acest sens. 

În 2024 sunt programate patru rânduri de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale, iar premierul a precizat că susține comasarea acestora pentru a nu paraliza activitatea guvernamentală.

„Din experiența anilor trecuți cu ceea ce înseamnă campania electorală putem să deslușim că activitatea concretă guvernamentală, administrativă, va fi ocupată de desfășurarea acestui număr mare de alegeri. Dacă va exista posibilitatea legală, vom veni cu o propunere. Există mai multe posibilități, scenarii, toate vor fi analizate”, a spus Nicolae Ciucă la finalul ședinței BPN al PNL.

Mai mult, premierul susține că românii își doresc, „într-o proporție majoritară”, reducerea numărului de alegeri din anului 2024, conform sondajelor comandate de partid.

Întrebat de jurnaliști dacă este vorba de comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale, șeful liberalilor a spus că există mai multe posibilități și scenarii pe care specialiștii le iau în calcul.

Sursa foto: Guvernul României

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW