Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ciolacu, la Trilaterala România-Bulgaria-Grecia: Am agreat un plan de acțiune în domenii precum transport, energie, comerț

By Dragomir Georgiana , in Politic Stirile zilei , at 9 octombrie 2023 Etichete: ,

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, luni, 9 octombrie, că la reuniunea trilaterală România – Bulgaria – Grecia,  pus bazele unui plan de  acţiune comun  în domenii precum transporturi, energie, comerţ și securitate.

„Am participat astăzi, la Varna, la Trilaterala România-Bulgaria-Grecia prin care am relansat dialogul dintre ţările noastre în jurul unor proiecte concrete de interconectare în transporturi, energie, comerţ sau securitate. În prezenţa reprezentanţilor Comisiei Europene, a prim-ministrului grec, Kyriakos Mitsotakis, şi cel al Bulgariei, Nikolai Denkov, am reiterat ambiţia României de a deveni rapid stat membru al spaţiului Schengen şi de a deveni un actor economic influent în regiune. Cu această ocazie, toate cele trei state am agreat să implementăm un plan de acţiune comun pentru a avea evoluţii semnificative în cooperarea trilaterală”, a precizat Marcel Ciolacu, prin intermediul Facebook.

Șeful Executivului spune că, alături de  Bulgaria şi Grecia, sprijinul față de Ucraina poate fi consolidat, iar Republica Moldova şi statele din Balcanii de Vest ar putea avea acces  mai rapid în Uniunea Europeană.

Sursă foto: Facebook 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW