Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Premierul Marcel Ciolacu va participa la reuniunea trilaterală România – Bulgaria – Grecia/Principalele teme de discuție

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 8 octombrie 2023 Etichete: ,

Premierul Marcel Ciolacu va participa, luni, 9 otombrie, la reuniunea trilaterală România – Bulgaria – Grecia, care se va desfăşura la Varna, în Bulgaria, a transmis Executivul. 

În marja acestei reuniuni, prim-ministrul Marcel Ciolacu va avea o întrevedere în format trilateral cu omologii săi din Bulgaria, Nikolai Denkov, Kyriakos Mitsotakis din Grecia, precum şi întâlniri în format bilateral cu prim-miniştri celor două ţări. La rândul lor, membrii delegaţiei guvernamentale române vor participa la întâlnirile de lucru pe teme de securitate regională, cooperarea în domeniul energiei şi al transportului, programate în cadrul evenimentului de la Varna.

„Acest format trilateral reprezintă un factor de consolidare a cooperării între ţările noastre şi în regiune în domenii de importanţă strategică nu doar pentru noi, ci pentru întreaga Europă, mai ales în acest context complicat pe care îl generează războiul declanşat de Rusia asupra Ucrainei. Întâlnirile pe care le voi avea la Varna vor fi o continuare a discuţiilor pe care le-am avut deja cu omologii mei din Bulgaria şi din Grecia şi sunt convins că soluţiile pe care le putem găsi împreună în direcţia obiectivelor regionale deschid perspective de integrare şi pentru proiecte de interes pentru România”, a precizat sursa citată.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW