Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


CNAIR a desemnat proiectantul pentru autostrada Ploiești-Brașov / Cătălin Drulă: Livrarea documentației pe sectoarele critice va fi făcută pe un calendar accelerat

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 10 februarie 2021

Ministrul Transporturilor a anunțat că licitația pentru proiectarea autostrăzii A3 Ploiești-Comarnic-Brașov a fost finalizată miercuri și susține că s-a înțeles cu firma câștigătoare să elaboreze cât mai repede documentația pentru „sectoarele critice”.

A3 Ploiești-Comarnic-Brașov: fapte, nu vorbe. Astăzi s-a finalizat licitația pentru proiectarea autostrăzii A3 Ploiești-Comarnic-Brașov. Urmează în zilele următoare, după finalizarea formalităților, semnarea contractului cu firma de proiectare”, a scris Cătălin Drulă, pe Facebook.

Doar firma Consitrans a depus o ofertă la licitația organizată de CNAIR pentru actualizarea studiului de fezabilitate și elaborare a proiectului tehnic necesare demarării lucrărilor la Autostrada A3 Ploiești – Brașov.

Ne așteptăm – și am pus asta foarte clar în vedere proiectantului – ca din acest contract să obținem:

1) O documentație tehnică de calitate, cu studii de teren (geologice, topografice, hidrologice, etc) făcute temeinic.

2) Soluții tehnice moderne, demne de anul 2021. Cu tuneluri la Bușteni și la Sinaia, nu cu traseu “la zi”, prin mijlocul stațiunilor.

3) Livrarea documentației pe sectoarele critice pe un calendar accelerat”, a adăugat ministrul Transporturilor.

Drulă a mai afirmat că până va fi gata autostrada A3 Ploiești-Brașov vor fi implementate mai multe soluții pentru fluidizarea traficului pe Valea Prahovei.

Construirea unor pasarele pietonale acoperite, cu lifturi sau scări rulante și modernizarea celor existente; sensuri giratorii și pasaje la Sinaia, Bușteni, Azuga, Predeal; o parcare nouă la Bușteni, în centru, astfel încât benzile de circulație să nu mai fie blocate de mașini care staționează”, a precizat Cătălin Drulă.

Valoarea estimată a contractului este cuprinsă în intervalul 48,8 milioane lei – 57,6 milioane lei fără TVA.

Durata contractului este de 30 luni pentru Completare/Revizuire Studiu de fezabilitate și de 16 luni pentru elaborarea Proiectului Tehnic de Execuție.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW