Friday, July 5, 2024
Jurnalism corect


Cine sunt Simona Bucura-Oprescu și Natalia Intotero, propunerile PSD pentru șefia Ministerului Muncii, respectiv Ministerului Familiei

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 17 iulie 2023 Etichete: , , , ,

Simona Bucura-Oprescu și Natalia Intotero au fost validate luni, 17 iulie, de Biroul Politic Național al PSD pentru a prelua șefia Ministerului Muncii, respectiv pe cea a Ministerului Familiei, după ce Marius Budăi și Gabriela Firea au demisionat săptămâna trecută. 

Cine este Simona Bucura-Oprescu

În vârstă de 43 ani, Simona Bucura-Oprescu este licențiată în management financiar bancar la Facultatea de Științe Economice din cadrul Universității din Craiova și a absolvit un master la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”. De asemenea, menționează în CV două cursuri postuniversitare, la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, respectiv Academia SRI.

În perioada 2004 – 2012, Simona Bucura-Oprescu a fost consilier județean PSD Argeș, iar între 2011 și 2012 a fost vicepreședinte al CJ Argeș. În 2012, ea a fost aleasă deputat PSD, fiind în prezent la al treilea mandat în Parlament. În legislatura actuală, conduce Comisia pentru administrație publică şi amenajarea teritoriului.

Nu are casă și nici terenuri pe numele său, însă conduce un autoturism de lux Mercedes GLK, fabricat în 2019, în valoare de peste 50.000 euro, și deține o armă cu lunetă, a cărei valoare este estimată la circa 6.000 euro.

Viitorul ministru al muncii are în conturi aproximativ 22.000 euro și deține titluri de stat în valoare de circa 12.000 euro. De asemenea, și-a împrumutat o rudă cu 15.000 euro. La capitolul datorii, Simona Bucura-Oprescu menționează două împrumuturi, în cuantum de 67.000 lei, respectiv 10.500 lei.

Cine este Natalia Intotero

În vârstă de 47 ani, Natalia Intotero a luat Bacalaureatul în 1995 și s-a angajat ca institutor de limba engleză la o școală generală din municipiul Brad, județul Hunedoara. A lucrat pe acest post până în 2004, atunci când cariera ei profesională s-a schimbă radical, odată cu intrarea în politică. În acest an, Intotero a devenit consilier local în municipiul Brad, pentru doar câteva luni, fiind apoi aleasă consilier în cadrul Consiliului Județean Hunedoara. Tot în acea perioadă a devenit și profesor, cu gradul didactic I, la o altă școală generală din Brad.

Nici din punct de vedere educațional Intotero nu a stat degeaba în acea perioadă, reușind o „performanță” greu de explicat. A studiat la trei universități în același timp. Este vorba despre facultatea de filologie specializare Română-Engleză, însă în CV nu menționează în cadrul cărei instituții de învățământ, Studii Europene la Universitatea Spiru Haret, implicată în multiple scandaluri privind falsificarea unor diplome și un master la Institutul Social Democrat „Ovidiu Șincai” din București, afiliat PSD, pe care îl face, conform CV-ului oficial, înainte de a termina studiile de licență

După 4 ani în cadrul CJ Hunedoara, în 2008, Intotero este numită director al unei școli generale din Brad, pentru ca un an mai târziu, odată cu formarea coaliției dintre PDL și PSD, să ajungă secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe. Nu avea să petreacă foarte mult timp în această postură, fiind înlocuită ca urmare a destrămării coaliției.

Potrivit Jurnalul.ro, în anul 2010, alături de șefa organizaţiei de femei a PSD Deva, Ancuța Suciu, a înființat o firmă botezată chiar după numele lor, Natalia & Ancuţa Select SRL, în care viitorul ministru al familiei deţinea 60% dintre părţile sociale. Societatea deţine pensiunea-restaurant Quadrifoglio, situată la intrarea în localitatea Brad. În februarie 2011, Ancuța Suciu se retrage din afacere, iar în 2013, Natalia Intotero îşi cedează partea de 99,91% din firmă soţului său italian, Massimiliano Michele Intotero.

În anul 2012, este din nou numită secretar de stat în MAE, fiind responsabilă de relația cu românii de pretutindeni. Tot în același an a fost aleasă deputat de Hunedoara, fiind în prezent la al treilea mandat.

În perioada ianuarie 2018 – noiembrie 2019, cu o pauză de două luni pentru candidatura la alegerile europarlamentare, a ocupat funcția de ministru pentru românii de pretutindeni. În prezent, ocupă funcția de președinte al Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților.

Natalia Intotero deține o avere impresionantă, potrivit declarației publicate recent. Alături de soț, ea deține cinci terenuri intravilane, patru spații comerciale și o vilă, în municipiul Brad. Soțul său are și un apartament în Oradea.

Viitorul ministru în cabinetul Ciolacu are trei autoturisme – Volkswagen Passat CC (fabricat în 2011), Porche Panamera (fabricat în 2014) și Volkswagen Arteon (fabricat în 2020). Înainte de alegerile parlamentare din 2020, a împrumutat Partidul Social Democrat cu suma de 133.800 lei.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW