Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Centrul pentru Combaterea Antisemitismului condamnă decorarea lui Aurelian Bădulescu de către președintele Klaus Iohannis

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 23 septembrie 2024

Centrul pentru Combaterea Antisemitismului a condamnat decizia președintelui Klaus Iohannis de a-l decora pe fostul viceprimar al Capitalei, Aurelian Bădulescu

„Cu indignare profundă și dezaprobare categorică, luăm act de decizia stupefiantă de a-l decora pe dl. Aurelian Bădulescu, fost viceprimar al Capitalei, cu Ordinul Național ”Pentru Merit”. Dezamagirea este și mai adâncă ținâd cont că dl. Aurelian Bădulescu a fost decorat de insăși Președintele României, dl. Klaus Iohannis. Acordarea acestui Ordin d-lui Aurelian Badulescu sfidează logica și amenință să submineaze eforturile susținute ale României de a deveni un model regional și european în combaterea antisemitismului și a negaționismului din România. Reamintim că, din funcția sa de viceprimar al Municipiului București, dl. Aurelian Bădulescu s-a opus și a subminat, în mod activ si ferm, înființarea Muzeului pentru Istoria Evreilor și al Holocaustului într-o clădire istorică din centrul Municipiului București. Mai mult, dl. Bădulescu a dat glas sentimentelor și crezurilor lui naționaliste / antisemite într-o scrisoare oficială, semnată în calitate de viceprimar al Municipiului București”, a transmis Centrul pentru Combaterea Antisemitismului.

A insultat femei, s-a bătut în Primărie și a minimalizat Holocaustul

Bădulescu este unul dintre cei mai agresivi policieni români și a fost implicat de-a lungul timpului în zeci de scandaluri. Fostul viceprimar al Capitalei în perioada administrației Firea a fost condamnat și de instanță să-i plătească 7.000 lei drept daune morale consilierei USR Ana Ciceală, după ce, în anul 2018, i-a adresat injurii, pe care ulterior le-a consemnat în procesul-verbal al ședinței Comisiei de Sănătate a Consiliului General.

În anul 2019, Bădulescu i-a jignit într-un mod incalificabil pe consilierii generali ai USR, după ce aceștia au votat împotriva unui proiect de hotărâre. Tot în acel an, Bădulescu s-a luat la bătaie în sediul Primăriei Capitalei cu Gabriel Mutu, la acea vreme primar al Sectorului 6.

În iunie 2020, în pre-campania pentru alegerile locale din acel an, el a venit cu un dulap la o conferință de presă susținută de Nicușor Dan, pe care a încercat să-l  întrerupă.

În toamna aceluiași an, Bădulescu a minimalizat Holocaustul, după ce a publicat pe Facebook o fotografie trucată cu Klaus Iohannis, în care șeful statului este făcut să semene cu Adolf Hitler.

„Dacă vreți o definiție, Iohannismul e acea doctrină de distrugere a identității naționale și de renaștere a internaționalismului marxist. Printr-o serie de măsuri politice, doctrina fixează principiile de bază ale cedării Suveranității naționale. Aceasta vizează punerea la dispoziția cuplului Merkel-Macron a întregii resurse umane și naturale a României. Pe înțelesul tuturor, Iohannismul e predarea țării la cheie. Adică, românii să rămână servitorii Europei, iar companiile străine să prospere pe teritoriul nostru național, dând salarii de mizerie”, a scris Bădulescu pe Facebook, potrivit Hotnews.ro.

Sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW