Sunday, November 28, 2021
Jurnalism corect


Programul de Guvernare PSD, Muncă și Demnitate Socială, prezentat de Sorin Grindeanu

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 25 octombrie 2020

Partidul Social Democrat a prezentat Programul de Guvernare Muncă și Demnitate Socială, în cadrul unei conferințe de presă susținută duminică la sediul PSD din Capitală. Sorin Grindeanu a anunțat că programul are ca obiectiv principal siguranța locurilor de muncă. Social-democrații mai propun măsuri pentru tineri, persoanele din categorii defavorizate sau măsuri de stimulare a natalității.

Sorin Grindeanu a prezentat, alături de fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, Programul de Guvernare Muncă și Demnitate Socială.

Noi am plecat în construirea acestui draft de la ceea ce înseamnă prima obligaţie a unui Guvern şi anume aceea de a-şi proteja oamenii. Protejarea securităţii naţionale, sănătate, locurile de muncă şi economie. Aceşti patru piloni înseamnă viitorul fiecărei naţiuni. Guvernul PNL a eşuat în această obligaţie. Pandemia – eşuat, educaţia – eşuat, protecţia locurilor de muncă – eşuat”, a declarat Sorin Grindeanu.

Fostul premier a prezentat cele șase idei pe care se bazează programul propus de PSD.

Am să vă prezint în mare aceste 6 idei. 1. Noi venim cu un program care are ca obiectiv principal siguranţa locurilor de muncă. Este cheia nu doar a programullui pe muncă, aşa cum v-am prezentat acum 2 săptămâni, este cheia şi programului nostru economic. Cei de la PNL nu au aşa ceva. Au aruncat cu banii în economie fără a condiţiona menţinerea sau creerea de noi locuri de muncă. Cei de la PNL au venit cu o măsură pasivă. Au băgat românii în şomaj tehnic şi după ce se întâmplă cu românii ies din şomaj tehnic şi intră în şomaj definitiv. Nu lăsăm pe nimeni în urmă. PNL nu îi pasă ce se întâmplă cu tinerii, cu cei dezavantajaţi. Noi venim cu măsuri pentru toate aceste categorii sociale. O problemă gravă o reprezintă problema demografică. În 2050 vom mai fi doar 15 milioane de români. Noi venim în oferta noastră cu un program de stimulare a natalităţii. Ei, nimic. Nu au nicio măsură pentru reducerea sărăciei extreme, severe, ca şi cum această problemă în România nu există. Noi am redus numărul românilor aflaţi în sărăcie extremă cu 1,8 milioane de persoane. Acest număr e conform eurostat. Avem programe dedicate reducerii sărăciei şi precarităţii. Şi ei au redus în această periodă puterea de cumpărare a românilor. E un record negativ în ultimii 8 ani. Noi vom continua politicile de creştere a puterii de cumpărare. În decembrie 2016 erau 350.000 de români cu salarii brute peste 1.000 euro pe lună. În octombrie 2019 1,1 milioane de români aveau salarii brute de peste 1.000 de euro şi vom continua politicile de stimulare în acest sector. Acestea sunt cele 6 direcţii în care vom acţiona”, a precizat Sorin Grideanu.

Marius Budăi a venit și el cu precizări privind măsurile pe care social-democrații le-ar lua dacă ar câștiga alegerile parlamentare.

Voucher pentru recorversie profesională pentru fiecare companie. Avem o problemă foarte mare cu personalul calificat. Aici dorim să implicăm ca mentori seniori şi să plătim pe acei meşeriaşi care deja sunt ieşiţi la pensie să îi încurajăm să se reîntoarcă în tot ce înseamnă planul de muncă şi ne gândim la o primă de 50% din salariul minim lunar pentru program de 4 ore timp de 3 luni de zile şi sumele să fie plătite pentru tutoriatul în formarea tinerilor meseriaşi. Ne gândim la o primă de instruire de 350 euro pe lună pentru finalizarea studiilor tinerilor care au abandonat studiile şi ştim că ei vin preponderent din zonele sărace”, a explicat Marius Budăi.

Sursă foto: Antena 3

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW