Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Ministru de Interne, despre protestele transportatorilor: Lucrurile s-au desfăşurat cu puţină tensiune, dar în ordine, cu calm, sub control

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 12 ianuarie 2024

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a afirmat, în legătură cu protestele transportatorilor şi fermierilor, că „lucrurile s-au desfăşurat cu puţină tensiune, dar în ordine, cu calm, sub control”, menţionând că a fost un dialog civilizat între protestatari şi reprezentanţii Poliţiei şi Jandarmeriei, notează News.ro. 

Transportatorii din întreaga țară, împreună cu fermierii, au organizat, miercuri și joi, acțiuni de protest. Coloane de camioane au format blocaje pe mai multe tronsoane rutiere, inclusiv în zona Bucureștiului, Cluj, Bacău, Buzău, Constanța, Galați și Oradea. Camioanele au circulat încolonate cu viteză mică, afectând traficul pe Autostrada A1 București-Pitești și centurile marilor municipii.

Un număr semnificativ de transportatori s-a aflat în seara zilei de joi, 11 ianuarie, în Chiajna, unde accesul către București le-a fost întrerupt de forțele de jandarmi și poliție.

„Lucrurile s-au desfăşurat, e adevărat, cu puţină tensiune, dar totuşi în ordine, cu calm, sub control. Trupele au fost în control tot timpul. A fost un dialog civilizat, acolo unde s-a mai angajat dialogul între protestatari şi reprezentanţii Poliţiei, Jandarmeriei şi am încredere că vom depăşi cu toţii, cu bine şi cu civilitate, acest moment”, a afirmat ministrul Afacerilor Interne”, potrivit sursei citate.

Surse din rândul organizaţiilor patronale ale transportatorilor au declarat pentru News.ro că săptămâna viitoare vor să solicite autorizarea unui protest în Piaţa Victoriei. Şi reprezentanţii fermierilor vor să protesteze cu utilaje agricole, în Piaţa Victoriei.

Amintim că joi, 11 ianuarie, delegați ai transportatorilor din întreaga țară au avut o întrevedere cu oficiali ai Guvernului, însă nu miniștri, iar oamenii au fost nemulțumiți de răspunsurile pe care le-au primit, astfel că protestele continuă și vineri pentru cea de-a treia zi consecutiv.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Diana Șoșoacă și George Simion au fost huiduiți la protestul transportatorilor și fermierilor de lângă București

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW