Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Ce s-a ales de VIP-urile care n-au mai prins un loc în viitorul Parlament | De la social-democrații deveniți ecologiști peste noapte la politicienii răsplătiți cu funcții

By Robert Madaianu , in Analize & Investigatii Politic Stirile zilei , at 5 decembrie 2020 Etichete: , ,

Alegerile parlamentare din 6 decembrie vor fi lipsite de nume cunoscute care, în anii trecuți, au dat foarte multe titluri de știri. Unii s-au orientat rapid către alte partide pentru un loc pe liste, alții s-au resemnat și au renunțat la a mai candida. Alții, însă, au fost „răsplătiți” cu diverse funcții, unele de-a dreptul călduțe.

Social-democrații deveniți ecologiști peste noapte

Partidul Ecologist Român a devenit un adăpost pentru foștii membri ai PSD care l-au susținut de-a lungul timpului pe Liviu Dragnea.

Marian Vanghelie, Cătălin „Mitralieră” Rădulescu, Liviu Pleșoianu și Șerban Nicolae s-au înscris în PER și candidează pentru un loc în Parlament pe listele acestui partid, după cum Main News a scris, pe larg, AICI.

CITEȘTE ȘI: Șerban Nicolae, puternic mesaj antieuropean: Birocrații de la Bruxelles au mai născut o aberație crezând că slujbele sunt doar un monolog al preoților / Nu e de mirare că adepții sectei lui Soros s-au convertit, la ordin, în „creștini”

N-au prins loc și s-au resemnat

Alte nume celebre, aflate chiar în vârful statului la un moment dat, au rămas în afara listelor politice și nu s-au orientat către alte partide.

Fostul premier Viorica Dăncilă, de pildă, nu se află pe listele PSD pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie.

La rândul său, fostul ministru de Interne, Carmen Dan, a ratat un loc pe listele aceluiași partid. Dan era șefa Ministerului de Interne la momentul mitingului din 10 August.

CITEȘTE ȘI: 10 August | Când decid judecătorii dacă dau undă verde reluării anchetei împotriva foștilor capi ai Jandarmeriei Române

Pe de altă parte, în USR au apărut nemulțumiri legate de faptul că mulți parlamentari cunoscuți au fost trecuți pe liste, însă nu pe primele locuri, lucru care le scade considerabil șansele de a mai fi aleși.

N-au prins loc pe liste dar n-au rămas fără funcții

Nu putem uita nici de categoria politicienilor care, cu toate că n-au fost puși pe listele parlamentarelor din 2020, au primit alte funcții.

Un exemplu este cel al lui Florin Iordache, creierul Ordonanței 13. Cu toate că nu și-a mai găsit loc pe listele PSD, lui Iordache i s-a făcut cadou șefia Consiliului Legislativ. La rândul său, parlamentarul George Dircă, de la USR, a primit șefia secției din Consiliul Legislativ. Cu toate că, formal, la bază stă un vot în Parlament, au apărut informații despre un presupus blat PSD-USR pe această temă.

CITEȘTE ȘI: Creierul Ordonanței 13 rămâne șef la Consiliul Legislativ / CCR respinge sesizările depuse împotriva numirii lui Florin Iordache

Anterior, social-democratul Niculae Bădălău a fost ales vicepreședinte al Curții de Conturi. O funcție pe care, însă, și-a dorit-o, potrivit unor surse politice.

La rândul său, Marian Oprișan a fost votat vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea, după ce a pierdut alegerile locale din acest an.

Foto: Inquam Photos/George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Info on that Topic: mainnews.ro/ce-s-a-ales-de-vip-urile-care-n-au-mai-prins-un-loc-in-viitorul-parlament-de-la-social-democratii-deveniti-ecologisti-peste-noapte-la-politicienii-rasplatiti-cu-functii/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: mainnews.ro/ce-s-a-ales-de-vip-urile-care-n-au-mai-prins-un-loc-in-viitorul-parlament-de-la-social-democratii-deveniti-ecologisti-peste-noapte-la-politicienii-rasplatiti-cu-functii/ […]

  • … [Trackback]

    […] Info on that Topic: mainnews.ro/ce-s-a-ales-de-vip-urile-care-n-au-mai-prins-un-loc-in-viitorul-parlament-de-la-social-democratii-deveniti-ecologisti-peste-noapte-la-politicienii-rasplatiti-cu-functii/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW