Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


10 August | Judecătorii decid dacă dau undă verde reluării anchetei împotriva foștilor capi ai Jandarmeriei Române/ UPDATE Procesul a fost amânat

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 27 noiembrie 2020 Etichete: , ,

UPDATE Instanța a amânat judecata cauzei pentru 22 ianuarie, în vederea studierii dosarului.

Tribunalul Capitalei judecă, vineri, solicitarea DIICOT, de reluare a anchetei în dosarul violențelor din 10 August. Cererea, făcută de parchet la Curtea de Apel București, a fost declinată la tribunal pe motiv de competență.

Procesul a fost blocat o lună în urma unei cereri făcute de fostul șef al Jandarmeriei, Sebastian Cucoș. Demersul său a plimbat cazul și pe la Instanța Supremă, în drumul de la Curte la tribunal. Cucoș a pierdut, însă.

Ulterior, la mijlocul lunii octombrie, tribunalul a dictat o amânare pentru 27 noiembrie.

În contextul unui val uriaș de indignare, provocat de decizia procurorului de caz, șefa parchetului antimafia, Giorgiana Hosu, care între timp a demisionat, a infirmat decizia de clasare, după ce a analizat-o.

Motivele pentru care este cerută undă verde în instanță pentru reluarea anchetei sunt incredibile: de când a preluat dosarul de la procurorii militari, DIICOT a audiat patru martori, nu a reaudiat niciun suspect, nu s-a prea obosit să administreze probe. Dovadă stă chiar documentul semnat de Hosu.

CITEȘTE ȘI: 10 August amar | După doi ani, în loc să știm vinovații, ne întrebăm dacă-i mai căutăm

DIICOT iese din anchetă

Dacă judecătorii Tribunalului București vor fi de acord cu reluarea anchetei în ceea ce-i privește pe foștii șefi din Jandarmerie, dosarul se va întoarce la procurorii militari, nu va rămâne la DIICOT.

Reluarea cercetărilor îi vizează pe Laurențiu Cazan (comandatul acțiunii din piață), Ionuț Cătălin Sindile și Sebastian Cucoș (aflați la cârma Jandarmeriei Române în urmă cu doi ani), Dan Mihai Chirică (pe atunci secretar de stat în Ministerul de Interne).

CITEȘTE ȘI: DIICOT acuză procurorii militari că au mințit când au pus sub acuzare șefii Jandarmeriei

Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Info here to that Topic: mainnews.ro/10-august-judecatorii-decid-daca-dau-unda-verde-reluarii-anchetei-impotriva-fostilor-capi-ai-jandarmeriei-romane/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW