Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ce avea Cherecheș la el când a fost prins de polițiștii germani FOTO

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 29 noiembrie 2023

UPDATE Între documentele pe care Cătălin Cherecheș le avea asupra sa se regăsea și o legitimație de membru onorific al Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă (ANCMRR) și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne, filiala Maramureș.

ANCMRR a transmis că se pot face membri onorifici, care nu plătesc cotizație, persoanele din administrația publică locală și județeană care și-au adus un aport în sprijinirea asociației cu diferite probleme.

Cherecheș a devenit membru onorific în urma acordării spațiului actual unde filiala Maramureș își desfășoară activitatea.

„Legitimația nu a fost vizată pe anul 2023 de Asociație, din cauza problemelor pe care le-a avut din punct de vedere juridic.

Având în vedere sentința definitivă, mâine fiind program la asociație, Biroul executiv va lua act și se va proceda la excluderea lui Cherecheș Cătălin ca membru onorific al filialei”, a mai precizat ANCMRR.

Știrea inițială

Primarul fugar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost prins de autoritățile germane în orașul Augsburg, în seara zilei de marți, 28 noiembrie, a transmis Poliția Română. Condamnat definitiv vineri la cinci ani de închisoare și dat în urmărire, edilul a ieșit din țara vineri la ora 7:49, înainte de pronunțarea sentinței, sub identitatea unei rude.

Potrivit surselor Main News, polițiștii germani l-au prins pe Cherecheș într-o gară, alături de mătușa lui, de unde ar fi vrut să ia un taxi. Oamenii legii i-au interceptat pe cei doi încă de când erau în mașina mătușii, un Mercedes Benz C Klasse AMG, cu numărul de înmatriculare de Neu Ulm, care gonea spre gară cu 200 de km/h. Edilul ar fi vrut să fugă din Germania.

Cherecheș a opus rezistență când a fost prins de oamenii legii, astfel s-a rănit la bărbie. (Vezi foto)

Primarul avea asupra sa 3.265 de euro, aproximativ 150 de euro în forinți și aproximativ 320 de euro echivalent în lei.

Cătălin Cherecheș avea asupra sa și carte de identitate italiană, emisă pe 8 septembrie 2022. Edilul își declarase adresa în Villa Literno, un oraș în provincia Caserta, regiunea Campania din sudul Italiei.

Comentarii