Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Cazanciuc anunță că votul pentru moțiunea de cenzură va fi stabilit la începutul următoarei săptămâni. Reacția liderului Senatului după sesizarea CCR de către Guvern

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 21 august 2020 Etichete: , , , ,

Preşedintele interimar al Senatului Robert Cazanciuc a anunțat că votul pentru moțiunea de cenzură va fi stabilit la începutul săptămânii viitoare, asta în condițiile în care Guvernul PNL a depus o sesizare la CCR cu privire la un eventual conflict între Executiv și Parlament.

„Cred că dacă vom avea o decizie a Curţii după ce Guvernul Orban o să cadă, Curtea o să aibă în vedere acest lucru şi va aprecia cu privire la eventualele măsuri tranzitorii. Dar nu cred că se va întâmpla acest lucru. Am primit astăzi (vineri – n.r.) la Senat moţiunea depusă de PNL pentru punct de vedere. E scrisă de nejurişti, ca să fiu elegant. Condiţiile legale au fost îndeplinite. Numărul de senatori şi deputaţi, numărul de semnatari, procedurile au fost respectate. A fost citită moţiunea. Urmează şi votul. Deci nu e niciun punct de vedere”, a afirmat Robert Cazanciuc, vineri la sediul PSD.

Întrebat dacă votul pentru moțiunea de cenzură ar trebui suspendat, Cazanciuc a spus: „Nici vorbă. Procedura se durelează în continuare. O să stabilim un calendar în care o să avem votul. Procedura nu trebuie suspendată în niciun caz. Dar nu cred că are vreo şansă această sesizare făcută de PNL pentru că textul fundamental cere puţine condiţii, iar condiţiile au fost îndeplinite. Niciunul dintre semnatarii moţiunii nu a semnat o altă moţiune care să fi fost respinsă. Aşa că suntem într-o altă sesiunea decât cea trecută, o sesiune extraordinară de sine stătătoare. Nu e nicio problemă cu Legea fundamentală”.

Conform liderului interimar al Senatului, marţea viitoare stabilit votul pe moţiune de cenzură.

„După cum ştiţi, e nevoie de acord politic pentru a avea numărul de voturi ca moţiunea să treacă”, a conchis Robert Cazanciuc.

sursa foto: Inquam photos/ George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *