Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Containere cu gunoaie aduse în România, descoperite în portul Agigea. Doi români sunt cercetați pentru import de deșeuri

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Fara categorie , at 20 februarie 2020 Etichete: , , , , ,

Doi cetățeni români, în vârstă de 36 și 33 de ani și un cetățean britanic, în vârstă de 34 de ani, sunt cercetați într-un dosar de import-export deșeuri, instrumentat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța. 

Polițiștii de frontieră au verificat, joi, 16 containere descărcate de pe o navă ajunsă în Portul Constanța Sud Agigea, venită din Marea Britanie.

În urma mai multor verificări, oamenii legii au descoperit o societate comercială de pe raza municipiului București care se ocupa cu importul ilegal de deșeuri în România.

Gunoaiele erau declarate în fals ca fiind produse second hand. S-a constatat că, deși în documentele prezentate la autoritatea vamală figurează ca fiind obiecte de uz casnic second hand, acestea erau deșeuri inutilizabile.

De asemenea, au fost făcute verificări la trei puncte de lucru ale societății comerciale aflate pe raza municipiului București și județului Ilfov.

În cauză sunt cercetați doi români și un cetățean din Marea Britanie, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de exportul sau importul de deșeuri cu încălcarea dispozițiilor legale în domeniu și folosirea de acte nereale la autoritatea vamală.

politiadefrontiera.ro

politiadefrontiera.ro

politiadefrontiera.ro

politiadefrontiera.ro

sursa foto: politiadefrontiera.ro 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *