Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


ANRE i-a amendat pe distribuitorii de energie, după ce au „uitat” să citească contoarele

By Vîrban Robert , in Fara categorie , at 19 ianuarie 2023

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei a amendat, șase distribuitori de energie electrică, pe fiecare cu 400.000 lei, după ce în urma verificărilor făcute la finalul anului trecut au constat că aceștia au depășit termenul legal de maxim 3 luni pentru citirea indexului. 

În total statul va încasa 2,4 milioane lei de la cei șase distribuitori. Este vorba despre, E-Distribuție Muntenia, E-Distribuție Banat, E-Distribuție Dobrogea, Distribuție Energie Electrică România, Distribuție Energie Oltenia și Delgaz Grid.

„La sfârșitul anului 2022 am dispus acțiuni de control inopinate la operatorii de distribuție a energiei electrice, prin care am verificat modul de îndeplinire a obligației de citire a indexului grupului de măsurare a energiei electrice la un interval de timp care nu trebuie să depășească 3 luni, în cazul clienților casnici, așa cum prevede art. 45 alin. (10) din Legea energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012, cu modificările și completările ulterioare”, au transmis reprezentanții ANRE.

Începând cu data de 16.12.2022, amenda pentru nerespectarea de către operatorul de distribuție a obligației de citire a indexului grupului de măsurare al clientului final casnic la un interval de timp de maximum 3 luni s-a modificat și este cuprinsă între 100.000 lei și 1 milion lei.

Sursa foto: Uniunea Europeană

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com