Saturday, July 2, 2022
Jurnalism corect


Care sunt propunerile USR-PLUS pentru conducerea agențiilor guvernamentale / Alianța a propus trei noi secretari de stat

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 28 ianuarie 2021

USR-PLUS a făcut miercuri seară primele propuneri pentru funcțiile de conducere ale agențiilor guvernamentale ce revin Alianței în urma negocierilor din coaliție și alte trei propuneri de secretari de stat.

Irina Alexe – secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne

Raul Pop – secretar de stat la Ministerul Mediului

George Cățean – secretar de stat Ministerul Agriculturii

Gabriela Dan Unterseth – Autoritatea competentă de reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră („ACROPO”)

Corina Licea – Institutul Național de Administrație

Oana Ursache – președinte Direcția de Relații cu Românii de Pretutindeni

Cătălin Stancu – președinte Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (A.A.A.S.)

Liviu Mălureanu – președinte Agenția Funcționarilor Publici

CITEȘTE ȘI: Cum își împart partidele aflate la guvernare funcțiile în eșaloanele secunde

Gabriela Dan Unterseth este absolventă a Facultății de Geologie din București, cu studii de masterat și doctorat în Franța. Are o experiență de 14 ani de muncă la cea mai mare companie de investigații marine din lume, Fugro, unde a ocupat diverse posturi și s-a implicat în proiecte internaționale de infrastructură submarină (cabluri de telecomunicații, cabluri electrice, pipelines, FPSO, LNG, eoliene offshore, etc). S-a implicat încă din 2016 în susținerea USB și ulterior a devenit membru USR.

Corina Licea are peste 20 de ani de experiență în resurse umane în România și în Marea Britanie, la nivelul multinaționalelor și al companiilor românești. Consultant pentru Banca Mondială în formarea personalului din administrația publică.

Irina Alexe este membră PLUS și are o experiență îndelungată juridică și administrativă. Pasionată de dreptul public, este autoarea unei monografii dedicate înalților funcționari publici și a numeroase articole ce vizează funcția publică, inclusiv statutul prefectului, drepturile și libertățile fundamentale sau protecția datelor. Absolventă a Facultății de Drept a Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, a fost ofițer timp de 20 de ani în structura centrală a Ministerului Afacerilor Interne, iar în ultimii zece ani ai carierei sale a făcut parte din conducerea ministerului. În anul 2016, în calitate de secretar de stat, a coordonat organizarea ședințelor Guvernului, instituțiile prefectului și procesul de organizare a alegerilor. După anul 2018 a coordonat dezvoltarea în teritoriu a PLUS și a contribuit în mod direct la derularea legală a campaniilor electorale ale PLUS ori ale Alianței USR PLUS.

Oana Ursache a fost Coordonator Regional Diaspora, responsabil BN Diaspora, lector universitar, disponibilitate și proiecte de comunicare și implicare a românilor din diaspora, capacitate de comunicare și empatie cu categorii sociale diverse.

Liviu Mălureanu este de profesie auditor, a lucrat în una dintre cele mai mari companii de profil din lume și a coordonat echipe internaționale din Europa de Est, Orientul Mijlociu și Asia. S-a implicat în politică atunci când a realizat că vechea clasă politică nu e capabilă de schimbări reale. În 2016 a devenit consilier local în Sectorul 3 din partea USR, luptând pentru transparentizarea cheltuielilor și a modului de a lua decizii.

Cătălin Stancu este de profesie inginer, absolvent al Universității Politehnice din București, dar imediat după terminarea facultății a devenit antreprenor. A administrat afaceri în mai multe domenii de activitate, de la comerț la dezvoltare imobiliară, până în anul 2019 când a decis să se implice în politică și a fondat filiala USR Brăila.

George Garbacea activează de peste 14 ani în domeniul Mediului și s-a ocupat de monitorizarea pădurilor din România, în cadrul Inventarului Forestier Național al României. Activează de asemenea în două ONG-uri tot în domeniul mediului – Societatea de Silvicultură și Societatea de Geofizica Aplicată din România. Este membru USR din 2018 și s-a implicat în elaborarea programului de guvernare.

Raul Pop, coordonator regional Sud-Muntenia, expert Comisia Națională de Politici și Programe (CNPP) în Grupul de Lucru mediu, contributor la programul de guvernare, a fost secretar de stat și consilier tehnic al ministrului în cadrul Ministerului Mediului, consultant managementul deșeurilor, dezvoltare durabilă, economie circulară, eficiență energetică.

George Cățean este fermier din Brașov, coordonatorul rețelei de dezvoltare rurală din cadrul PLUS, coordonator regional Centru și membru al Biroului Național PLUS, candidat USR PLUS la Senat. Alături de el, în cabinet va activa Nina Tâlvar, expert senior agricultură, fost coordonator regional Sud Muntenia și membru CNPP. Vor fi dezvoltate proiecte dedicate cu Daniela Giurcă, coordonator CNPP Agricultură și dezvoltare rurală PLUS.

CITEȘTE ȘI: USR PLUS și-a desemnat cinci reprezentanți pentru funcțiile de rang secund în cadrul ministerelor

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW