Friday, July 1, 2022
Jurnalism corect


Când va depune PSD moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban/ Suciu: Singurul obiectiv al PNL este să fugă de propriile cuvinte

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 17 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Secretarul general adjunct al PSD, deputatul Daniel Suciu, a anunțat vineri într-o conferință de presă susținută la Bistrița, că social-democrații vor depune moțiunea de cenzură în maxim trei zile după ce Guvernul Orban își va asuma răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi. Suciu a precizat că PSD nu se teme de „o bătălie deschisă cu PNL”.

„În ziua în care va ajunge documentul cu asumarea răspunderii pe primari în două tururi, în maximum trei zile PSD depune moţiune de cenzură. Nu ne tremură genunchii, nu ne lăsăm ameţiţi, nu ne temem de ameninţările PNL, nu ne ferim de alegeri anticipate. În schimb, spunem că până la alegeri anticipate mai este”, a precizat Suciu.

Suciu: Singurul obiectiv al PNL este să fugă de propriile cuvinte

Social-democratul consideră că liberalii își doresc alegeri anticipate doar pentru a nu trebui să mărească pensiile, salariile cadrelor didactice și alocațiile copiilor.

„Singurul obiectiv al PNL şi al acestei guvernări este să fugă de propriile cuvinte şi de propriile promisiuni. Ba ne-au spus că sunt de acord cu alocaţiile, dar mai la vară, şi vara se va transforma în toamnă, de fapt, de la 1 septembrie; ba ne-au spus că sunt de acord cu mărirea salariilor cadrelor didactice, dar nu au pus bani în buget pentru acest lucru, e o gaură de vreo minus trei miliarde; ne-au spus că vor respecta toate prevederile legii pensiilor, în vigoare, dar nu au mărit pensiile celor un milion de români care au pensia minimă şi piatra de hotar este data de 1 septembrie, care înseamnă ziua în care pensiile trebuie să se mărească cu 40%.

Singurul lor obiectiv este să fugă de toate acestea, să vină cu alegeri anticipate ca să nu se ţină de cuvânt. Restul sunt poveşti de adormit copiii, pe care noi nu le credem, şi nu ne temem să ne asumăm o bătălie deschisă cu PNL”, a afirmat Daniel Suciu.

Social-democratul a mai menționat că PSD nu ia în calcul să propună un premier din rândurile sale, după ce moțiunea va trece.

„Nu luăm în calcul să propunem, după ce moţiunea de cenzură va trece, un premier din rândurile PSD. Nu vrem să propunem, pentru că alegerile sunt la termen în luna decembrie, există suficiente variante, inclusiv un guvern care să asigure această tranziţie, această perioadă până la alegerile din decembrie”, a mai declarat Suciu.

Guvernul PNL își asumă răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, că Guvernul PNL a decis să-și asume răspunderea în Parlament pentru proiectul de lege referitor la revenirea alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat imediat după ce premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul pe care îl conduce își va angaja răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi că social-democrații vor depune moțiune de cenzură. UDMR a anunțat că va vota moțiunea de cenzură.

Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com