Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cancelarul Germaniei: Europa trebuie să își asume mai multă responsabilitate în NATO

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 16 septembrie 2022 Etichete: , , , , , ,

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, a transmis vineri, 16 septembrie, că invazia rusă în Ucraina reprezintă un punct de cotitură pentru istoria europeană și a subliniat că armata germană își poate asuma responsabilitatea pentru a asigura securitatea continentului, relatează Deutsche Welle.

Cancelarul german a vorbit la o conferință pe tema forțelor armate germane, unde a repetat îngrijorările legate de Vladimir Putin și dorința de a retransforma Federația Rusă într-o „putere imperialistă” în Europa.

NATO rămâne responsabil pentru apărarea colectivă a întregii Alianțe, inclusiv Europa. Descurajarea credibilă rămâne elementul principal(…)În schimb, noi, europenii, trebuie să ne asumăm mai multă responsabilitate în interiorul NATO”, a declarat cancelarul german.

Pe plan intern, Scholz a transmis că Germania trebuie să se obișnuiască cu ideea că Putin este și va fi un adversar al țării, al NATO și al Uniunii Europene. Astfel, cancelarul german a pledat ca armata germană să devină cea mai bine echipată armată din Europa.

Germania trebuie să își asume responsabilitatea față de securitatea continentului(…)Fiind cea mai populată țară, cu cea mai mare putere economică, și o țară situată pe mijlocul continentului, armata noastră trebuie să fie punctul de referință al apărării convenționale din Europa: Cea mai bine echipată forță din Europa”, a adăugat Olaf Scholz.

Foto: Facebook/ Olaf Scholz

Comentarii