Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Kremlinul a avertizat că își va „asigura securitatea” dacă Polonia va găzdui arme nucleare

By Preda Maria , in Război în Ucraina , at 22 aprilie 2024 Etichete: , , ,

Kremlinul a avertizat luni că va lua măsurile „necesare” pentru a-și „asigura securitatea” dacă Polonia va găzdui arme nucleare. 

Anunțul Kremlinului vine după ce Polonia a declarat că va găzdui arme nucleare, în cazul în care NATO va avea nevoie.

Armata va analiza, desigur, situația și, în orice caz, va lua toate măsurile de răspuns necesare pentru a ne asigura securitatea”,  a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

De la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina, în februarie 2022, președintele Vladimir Putin a făcut amenințări nucleare voalate la adresa Occidentului, ascunzând chiar arme atomice în Belarus, care se învecinează cu Polonia, Lituania și Letonia, membre NATO.

Andrzej Duda: Polonia este „pregătită” să găzduiască arme nucleare

Președintele polonez, Andrzej Duda, a declarat că Polonia este „pregătită” să găzduiască arme nucleare pe teritoriul său dacă NATO decide să își întărească flancul estic.

Rusia militarizează din ce în ce mai mult oblastul Königsberg (Kaliningrad). Recent, și-a mutat armele nucleare în Belarus”, a declarat Duda într-un interviu publicat luni de publicația poloneză Fakt, citat de Politico.

„Dacă aliații noștri decid să desfășoare arme nucleare ca parte a partajării nucleare și pe teritoriul nostru, pentru a consolida securitatea flancului estic al NATO, suntem pregătiți pentru acest lucru”, a adăugat el.

Sursă foto: Pixabay

Comentarii